AIESEC Bosne i Hercegovine


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
AIESEC Bosne i Hercegovine
ADRESA
Trg Oslobođenja- Alija Izetbegović br.1, 71000 Sarajevo
Odgovorno lice
Marko Džidić, Predsjednik

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Događaji
Finansije
Opis djelatnosti
AIESEC je najveća globalna organizacija koju vode studenti i mladi ljudi. AIESEC čini međunarodna mreža koja putem otkrivanja i razvoja mladih ljudi vrši pozitivan uticaj na društvo. Ova mreža omogućava organizacijama da sarađuju i pronađu studente i diplomce velikog potencijala širom svijeta putem razmjenskog programa, stručnih seminara, konferencija, i virtualnih sistema komunikacije.

Članovi AIESEC-a su studenti koji su pored znanja sa fakulteta zainteresovani i za praktična znanja i iskustva. Kroz AIESEC studenti razvijaju svoju kreativnost i organizacione sposobnosti.
Fokus AIESEC-a je pojedinac, njegov lični i profesionalni razvoj.

AIESEC u Bosni i Hercegovini postoji od 1953. godine, što nas čini jednom od najstarijih AIESEC zemalja svijeta. Kao dio Jugoslavije, lokalni komitet u Sarajevu je prva kancelarija AIESEC-a u BiH. Od tada, hiljade studenata su bili članovi organizacije. AIESEC je u BiH djelovao i u najtežim uslovima, u periodu rata od 1992. do 1995. godine. Organizacija je uspjela da se održi i funkcioniše u uslovima u kojima bi rijetki to uspjeli.
AIESEC BiH je stekao status nezavisnog člana 1993. godine. Na početku 2000. godine AIESEC u Sarajevu je stekao status punopravnog člana, a nedugo zatim, 2004., i AIESEC Mostar. Od 2011. godine incijativa se pokazala i u Zenici i Banja Luci, koje su u 2012. godini postale i oficijelne ekstenzije AIESEC- BiH.

Danas AIESEC BiH djeluje u 4 grada i i dalje uključuje mnoge studente i mlade ljude u svoj rad i pruža im priliku za lični i profesionalni razvoj.


Vijesti