Udruženje Bihpak - upravljanje ambalažom i ambalažnim otpadom Sarajevo


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
Udruženje Bihpak - upravljanje ambalažom i ambalažnim otpadom Sarajevo
ADRESA
Branislava Đurđeva 10
, 71000 Sarajevo
Odgovorno lice
Ševal Suljkanović, Predsjednik skupšine

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Događaji
Opis djelatnosti
Trinaest privrednih subjekata iz oblasti proizvodnje hrane i pića, te sektora trgovine je osnovalo Udruženje Bihpak za upravljanje ambalažom i ambalažnim otpadom u Bosni i Hercegovini.

Bihpak su osnovali:
Bihaćka pivovara d.d., ZVIJEZDA d.o.o. Sarajevo, Teloptic d.o.o. Sarajevo, DK TRADE d.o.o. Sarajevo, MERCATOR BH d.o.o Sarajevo, Bimal d.d. Brčko, SARAJEVSKA PIVARA d.d., ILIDŽANSKI DIJAMANT d.o.o., Sarajevski kiseljak d.d., Klas d.d. Sarajevo, Coca-Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo, Prerada i promet mlijeka d.d. Tuzla i Vitinka a.d. Kozluk.

Ciljevi Udruženja su: povezivanje članova u cilju unapređenja sektora ambalaže i upravljanje ambalažnim otpadom u skladu sa principima ekonomičnosti i održivosti, zastupanje interesa članova sa ciljem izbjegavanja diskriminirajuće regulative u oblasti ambalaže i implementacije diskriminatorskih ekonomskih instrumenata za ambalažu, pokretanje inicijative kod nadležnih organa, da se zakonskom i drugom pravnom regulativom utvrde optimalniji uslovi iz oblasti ambalaže i upravljanja ambalažnim otpadom, promoviranje i stimuliranje ponovnog korištenja i reciklaže ambalažnog otpada, izdavanje brošura, letaka, biltena, časopisa i drugih publikacija radi promovisanja djelatnosti Udruženja, organizovanje i održavanje stručnih sastanaka, seminara, radionica, okruglih stolova, kurseva i drugih edukativnih sadržaja u cilju usavršavanja stručne osposobljenosti članova, razmjena saznanja i podizanje svijesti javnosti iz navedenih oblasti, organizovanje prezentacije i popularizacije naučnih i stručnih dostignuća na simpozijima, kongresima i drugim stručnim skupovima, razmjena naučnih dostignuća, iskustava, saznanja i informacija sa srodnim udruženjima, naučnim i stručnim ustanovama i drugim nevladinim organizacijama u cilju unapređenja naučnoistraživačkog rada, uspješnije implementacije projekata i uopšteno promoviranje ciljeva Udruženja, učešće u izradi i implementaciji projekata iz oblasti ambalaže i upravljanja ambalažnim otpadom, te procjenjivanje uticaja pojedinih projekata na društvo i zajednicu, vođenje Registra svojih članova, poduzimanje bilo koje druge stalne ili povremene aktivnosti koje mogu biti korisne za ciljeve Udruženja.

Vijesti