SOS Kinderdorf International Sarajevo


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
Predstavništvo strane humanitarne organizacije SOS-KINDERDORF INTERNATIONAL Sarajevo
ADRESA
Semira Frašte bb, 71000 Sarajevo
Odgovorno lice
Amir Omanović, Nacionalni direktor
prethodnici +

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Tenderi
Pobjede na tenderima
Događaji
Ličnosti
Filantropija
Opis djelatnosti
U SOS Dječijim selima posvećeni su dobrobiti djece često tokom cijelog njihovog djetinjstva i jačanju porodica i zajednica kao preventivnim mjerama u borbi protiv napuštanja djece i društvenog zanemarivanja.

Organizacija SOS Dječija sela ima težak, ali također i vrijedan zadatak da pokuša da vrati ravnotežu u život napuštene, siromašne i duševno i fizički traumatizirane djece, da ih podigne kada padnu, da podrži svakog ponaosob, da ih vodi putem od djetinjstva ka zreloj dobi.

Vizija

Svako dijete ima porodicu i raste uz ljubav, poštovanje i sigurnost

Svako dijete ima porodicu

Porodica je srce društva. U porodici dijete je zaštićeno i uživa u osjećaju pripadnosti. Tu djeca uče životne vrijednosti, dijele obaveze i stvaraju trajne vrijednosti. Porodična amosfera daje djetetu čvrst temelj na kojem će graditi svoj život

Svako dijete raste uz ljubav

Uz ljubav i pažnju zarastaju emocionalne rane i stvara se povjerenje. Djeca se uče da vjeruju i da se uzdaju u sebe i druge. S takvim samopouzdanjem svako dijete može otkriti i ostvariti svoje potencijale.

Svako dijete raste uz poštovanje

Glas svakog djeteta se čuje i uzima ozbiljno. Djeca učestvuju u donošenju odluka koje utiču na njihov život i uče se da preuzmu vodeću ulogu u svom razvoju. Dijete raste sa poštovanjem i dostojanstvom kao cijenjeni član svoje porodice i društva.

Svako dijete raste u atmosferi sigurnosti

Djeca su zaštićena od zloupotrebe, zanemarivanja i iskorištavanja i na sigurnom su tokom prirodne katastrofe i rata. Djeca imaju smještaj, hranu, zdravstvenu zaštitu i obrazovenje- osnovne uvjete za zdrav razvoj sve djece.

Vijesti