Civitas BiH Sarajevo


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
Udruženje OBRAZOVNI CENTAR ZA DEMOKRATIJU I LJUDSKA PRAVA CIVITAS Sarajevo
ADRESA
Obala Maka Dizdara 5, 71 000 Sarajevo
Odgovorno lice
Ivana Kešić - program menadžerica

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Tenderi
Događaji
Ličnosti
Opis djelatnosti
Civitas u Bosni i Hercegovini je nevladina organizacija osnovana 1996. god. čije uspostavljanje su inicirali Centar za građansko obrazovanje, Vijeće Evrope i Agencija za informisanje Sjedinjenih američkih država.

Obrazovna mreža Civitasa u Bosni i Hercegovini formirana je kako bi promovisala demokratiju, ljudska prava i efikasno građanstvo. Mrežu čine volonteri iz cijele Bosne i Hercegovine koji rade na razvoju i implementaciji kvalitetnih obrazovnih programa, nastavnog materijala i programa za obuku nastavnika za predškolski uzrast, osnovno i srednje obrazovanje kao i nivo univerziteta na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine.

Dio nastavnog plana koji je razvio Civitas u BiH jedini je njegov zajednički dio koji se implementira u svim osnovnim i srednjim školama u cijeloj Bosni i Hercegovini. Svi učenici koriste iste materijale (Osnovi demokratije, Demokratija i ljudska prava i Projekat građanin) na tri zvanična jezika.

Od 1996. god. sarađivali smo sa lokalnim i međunarodnim organizacijama, vladinim agencijama i obrazovnim institucijama, kako bi razvili i implementirali kvalitetne obrazovne programe, nastavne materijale i obuke trenera za predškolski uzrast, osnovno, srednje i obrazovanje na nivou univerziteta u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Dio smo međunarodnog programa razmjene građanskog obrazovanja kojim koordinira Centar za građansko obrazovanje iz Calabasasa u Californiji.

Civitas u BiH priznat je i od međunarodne zajednice i od lokalnih NGO kao lider u polju građanskog obrazovanja, a što dokazuje i činjenica da je Civitas jednina nevladina organizacija iz BiH koja je postala član Upravnog odbora za pitanja obrazovanja (EISB) čije članstvo je prethodno bilo ograničeno na OSCE, Evropsku komisiju, Svjetsku banku, UNICEF i OHR.

NAŠA MISIJA: „Ljudi u Bosni i Hercegovini, najvažnije mladi, će biti informisani korisnici prava koji će na aktivan i odgovoran način, kao dobri građani, raditi za društvenu i političku dobrobit svoje zemlje”

Vijesti