Ured za reviziju institucija BiH Sarajevo


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
Ured za reviziju institucija BiH Sarajevo
ADRESA
Hamdije Čemerlića 2, 71000 Sarajevo
Odgovorno lice
Milenko Šego, Glavni revizor

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Tenderi
Isporučioci
Događaji
Ličnosti
Opis djelatnosti
CILJEVI:
Da, kroz provođenje revizija, osigura nezavisna mišljenja o izvršenju budžeta i finansijskim izvještajima, korištenju resursa i upravljanju državnom svojinom unutar vlade i javnih institucija u BiH. Time Ured za reviziju doprinosi pouzdanom izvještavanju o izvršenju odgovarajućih budžeta i transparentnom i kvalitetnom upravljanju javnim prihodima, troškovima i vlasništvom u BiH.

Ured za reviziju o svojim nalazima i preporukama informiše odgovorne institucije i javnost kroz blagovremeno objavljivanje i javno objavljivanje izvještaja o reviziji.

Ured za reviziju je nepolitičan i ne smije podržavati ili biti u vezi sa bilo kojom političkom strankom.

URED ZA REVIZIJU VRŠI:

Finansijske revizije provjeravajući pri tome finansijske izvještaje i pripadajuće račune institucija, s ciljem procjene da li su finansijski izvještaji pouzdani i da li bilansi u potpunosti odražavaju rezultate izvršenja budžeta.

Ured procjenjuje i da li rukovodstvo institucije slijedi sve važeće propise, da li se sredstva koriste za odgovarajuće namjene i ocjenjuje finansijsko upravljanje, funkcije interne revizije i sisteme interne kontrole.

Ured za reviziju, između ostalog, svake godine vrši reviziju i daje mišljenje o godišnjem izvještaju o izvršenju budžeta.

Revizije učinka, odnosno provjerava ekonomičnost, efikasnost i efektivnost kojim određena institucija koristi svoje resurse za ispunjenje svojih zadataka.

Vijesti