LACTALIS BH d.o.o. Gradačac


Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Opis djelatnosti
Kompanija Lactalis BH danas se nalazi u samom vrhu mliječne industrije u BiH, a svoju stabilnu poziciju osigurava kontinuiranim ulaganjima u razvoj primarne proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda.

Lactalis grupa prva je po veličini i snazi mliječna grupacija u svijetu te vodeći francuski proizvođač sireva.
Godišnje otkupljuje više od 15 milijardi litara mlijeka i prema količinama otkupljenog svježeg sirovog mlijeka, zauzima prvo mjesto u svijetu.
U 2013. godini Lactalis grupa ostvarila je 16 milijardi eura prihoda, od čega 74 posto na tržištima izvan Francuske.
Lactalis grupa zapošljava 75.000 zaposlenika u 79 zemalja, a ima organizovanu proizvodnju u preko 200 proizvodnih pogona u 37 zemalja širom svijeta, od kojih je 64 pogona u Francuskoj.
Robne marke Lactalis grupe danas se prodaju u više od 160 zemalja širom svijeta, od kojih su najpoznatije robne marke Président, Galbani, Parmalat, Lactel, La Laitiere, Dukat, Celia, Société, Seriously Strong, Salakis, Teama, Food Master, Lauki, Flor de Esgueva, Mama Luise.
Robna marka Président vodeća je robna marka Lactalis grupe i ujedno najsnažnija robna marka francuskih sireva u svijetu. Proizvodi robne marke Président dostupni su u 146 zemalja širom svijeta, a svake se sekunde u svijetu proda 20 Président proizvoda.
Lactalis grupa je porodična kompanija osnovana 1933. godine, a danas je vodi treća generacija obitelji Besnier.