TK Zajednička služba kantonalnih organa


Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Opis djelatnosti
Ured vrši zajedničke poslove za potrebe Ureda Premijera, Vlade Tuzlanskog kantona, i njenih ureda i dr., kantonalnih organa uprave i upravnih ustanova.

Ured vrši poslove: prijem, zavođenje, raspoređivanje, razvođenje, otpremu, arhiviranje akata. Ured se brine ispravnosti telefonske centrale i PTT mreže, te provodi mjere protiv-požarne zaštite. Zaposlenici u Uredu vrše održavanje svih elektro instalacija, vodovoda i centralnog grijanja. Ured za potrebe Premijera, Vlade Tuzlanskog kantona, ministarstva, i drugih kantonalnih organa zadužen je za poslove informisanja javnosti o radu tih organa, osigurava da državni službenici i javnost imaju pristup podacima i drugim informacijama u skladu sa Zakonom o slobodi pristupa informacijama FBiH, obavlja poslove uvezivanja u jedinstvenu informacionu mrežu kantonalnih organa. Ured vodi personalne evidencije (matične knjige zaposlenih, dosijea, prijave i odjave uposlenika, registraciju organa, listinge zaposlenih, razna uvjerenja i dr.), stara se o nesmetanom rada čajnih kuhinja, kopirnice, čišćenja prostorija, kao i poslove obezbjeđenja.
Ured ne vrši poslove za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona kao i poslove koji su organizovani i vrše se unutar kantonalnih organa uprave i ustanova.

Ured može obavljati gore pomenute poslove i za potrebe drugih kantonalnih organa na njihov pismeni zahtjev i uz suglasnost Vlade Tuzlanskog kantona a na osnovu pismeno sačinjenog ugovora.

Sekretar Ureda neposredno rukovodi Uredom, zastupa, predstavlja i organizira vršenje poslova iz djelokruga Ureda.

Za izvršavanje poslova za koje je osnovan Ured za zajedničke poslove kantonalnih organa obrazuju se osnovne organizacione jedinice:

– Odjeljenje za opšte, ekonomsko – finansijske, personalne i pomoćne poslove
– Odjeljenje za informisanje, informacione sisteme, obezbjeđenje i tehničke poslove