FONDACIJA HASTOR


Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Opis djelatnosti
Fondacija Hastor je neprofitna organizacija registrovana u Bosni i Hercegovini. Cilj je podržati djecu i mlade u nastojanju da postanu samosvjesne ličnosti. Pri tome se Fondacija oslanja na obrazovanje kao ključ uspjeha. Bolje obrazovanje dugoročno utječe na rješavanje problema bosanskohercegovačkog društva kao što su siromaštvo i nezaposlenost. Fondacija ne predstavlja zamjenu za roditelje ili ustanove koje vode svakodnevnu brigu o djeci. Ipak, svojim radom nastojimo animirati djecu i mlade širom Svijeta da se koristeći vlastite potencijale pripremaju za izazove savremenog društva.

Međunarodni angažman Hastor Fondacije BiH kao i Hastor Stiftung Njemačka usmjeren je na podršku privrednog razvoja brojnih zemalja. Ovaj cilj moguće je postići, prije svega, obrazovanjem mladih ljudi, obzirom da je obrazovanje neprocjenjivo dobro koje vodi ka blagostanju zemlje. Kao partneri KINDERNOTHILFE Fondacije Hastor podržavaju obrazovanje djece i omladine u Afganistanu, Bangladešu, Bosni i Hercegovini, Brazilu, Etiopiji, Haitiu, Hondurasu, Indiji, Južnoafričkoj Republici, Keniji i Peru.

Projekti Fondacije obuhvataju pomoć mladim ljudima koji se na neki način nalaze na margini društva na osnovu njihovog teškog socio-ekonomskog statusa, kao i talentovanoj djeci i omladini.