KJP ZOI 84 OCS d.o.o. Sarajevo


Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Opis djelatnosti
Međunarodni Olimpijski komitet je 1978 god. dao dozvolu Gradu Sarajevo za organizaciju ZOI. Organizacija Igara je zahtjevala potpuno sposoban tim ljudi, od kojeg se očekivalo da obezbjedi i realizira plan i program održavanja ZOI.

Gradsko vijeće je donijelo odluku za formiranje Organizacionog Komiteta, a nakon uspiješno realiziranih XIV Zimskih Igara u Sarajevu, komitet postaje službeno preduzeće ZOI’84 OLIMPIJSKI CENTAR SARAJEVO D.O.O. 23 Marta 1984, pravni slijednik Organizacijskog Komiteta XIV zimskih olimpijskih igara, s hotelima, poslovnim turizmom, sportom kao glavnim aktivnostima post-olimpijskog perioda.

ZOI’84 Olimpijski centar Sarajevo d.o.o. danas zapošljava oko 100 sposobnih i visoko motiviranih osoba, koji imaju za cilj oživljavanje olimpijskog duha kao i obezbjeđivanje neophodnih aktivnosti za organizaciju novih olimpijskih igara u Sarajevu. Mnogi objekti izgrađeni tokom ZOI 1984 su porušeni za vrijeme agresije na BIH (1992-1995).

ZOI ’84 OLIMPIJSKI CENTAR SARAJEVO D.O.O. je u proteklom periodu učinio mnogo na rekonstrukciji tih objekata, te kao rezultat tog rada, imamo na hiljade turista i domaćih posjetilaca koji tokom zimske sezone uživaju u snijegu i domaćoj hrani na našim planinama Bjelašnici i Igmanu, ali se također dobro provode i kližući u Sportskom Centru Zetra.