MIN HOLDING NIŠ - u stečaju


Mikro preduzeće
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Opis djelatnosti
MIN Holding Co je veliko preduzeće u čijem sastavu posluje 35 preduzeća transformisanih u akcionarska ili društva sa ograničenom odgovornošću i u kojima Holding ima većinski kapital (izuzev kod dislociranih preduzeća u Svrljigu, Merošini i Žitorađi, kao i Minprojektu). Sistem zapošljava 4.000 radnika.

Osnovu proizvodnog programa MIN-a čini investiciona oprema iz oblasti energetike, eksploatacije rude, hemijske i naftne industrije, sredstava železničkog saobraćaja, specijalnih drumskih vozila i poljoprivrednih priključnih mašina, alatnih mašina, sredstava integralnog transporta, zaštite čovekove okoline, kao i poluproizvodi tople prerade, razne vrste čeličnih konstrukcija, montaže svih vrsta i dr. Pored proizvodnje MIN se bavi izradom projekata, licitacionih elaborata, konsaltingom i drugim poslovima.


- Železnički program

Osnovni železnički program:
Vezni i pričvrsni pribor
Laka železnička mehanizacija
Delovi za šinska vozila
Vagoni – teretni
Lokomotive i dresin


- Procesna oprema

Okosnica ovog programa je oprema za termoenergetiku, industrijski transport, prehrambenu industriju, hemiju, petrohemiju, tretman vode, tretman gasova, rudarstvo, metalurgiju, kožarstvo i ostalo.

Oprema za termoenergetska postrojenja
Oprema i rezervoari za skladištenje
Oprema za hemijsku i pertrohemijsku industriju
Oprema za prehrambenu industriju
Postrojenja za preradu vode za piće
Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda
Postrojenja za otprašivanje i prečišćavanje vazduha i gasova
Oprema za kožarsku industriju


- Rudarska oprema

MIN ima svoj tim stručnjaka koji se bavi svim vidovima tehnologije površinskih kopova - od nacrta za rudnike do njihove opreme i njenog održavanja.

postrojenje za separaciju rude uglja: spiralni klasifikator, vibraciono sito, uzimači uzoraka, zgušnjivači sa centralnim pogonom, transporteri, elevatori za odmuljivanje, otprašivanje itd. Flotacija rude zlata: mlinovi za mlevenje rude, bubanj za pranje rude, spiralni klasifikatori, zgušnjivači, mešalice, kondicioneri, klatni ekscentri, dodavači, transporteri, mlinovi za tečno mleko, sita za rudu.
Transportni sistemi za pripremu uglja za kotlarnice
Transportni sistemi za površinske kopove
Sve vrste silosa u navedenim sistemima


- Oprema za integralni transport, rudarstvo, nemetale i metalurgiju, čelične konstrukcije

Proizvodni program:
Mosni kranovi
Konzolne dizalice
Lučke, brodske i portalne dizalice
Građevinske dizalice
Čelični mostovi
Čelične hale
Ostale čelične konstrukcije
Cevovodi, gasovodi, naftovodi
Prenosnici i reduktori
Oprema za metalurgiju
Oprema za industriju nemetala


- Drumsko - komunalna oprema

MIN u okviru ovog programa proizvodi još i autodizalice nosivosti 18t i 20t koje postavlja na odgovarajuće kamionske šasije nosivosti 25t; 32t; 40t i 20/22t kao samohodne autodizalice što znači, kompletna proizvodnja od točkova do krajnjeg elementa kuke autodizalice.

On obuhvata sve komunalne nadgradnje, i to:
Autodizalice
Autosmećari
Autocisterne
Autočistilice
Kombinovani posipači soli
Sudovi za smeće i otpad


- Poljoprivredna oprema

Danas je osvojena i razvijena sušara za sušenje duvana, a osvojena je i proizvodnja univerzalnih sušara za voće, povrće i lekovito bilje. Okosnicu ovog dela MIN-ovog programa čini proizvodnja poloprivredne mehanizacije i proizvodnja sušara za duvan.


Proizvodni program:
sušare za duvan
univerzalne sušare za voće, povrće, testenine i lekovito bilje

Topla prerada
Kovački pogon

Pored standardnih slobodoručnih i matriciranih otkivaka, osvojena je proizvodnja složenih otkivaka većih težina: traktorski rukavci, radilice, glavčine, specijalni sitni otkivci za motore, traktore i teška drumska vozila.

Livački pogon
Odlivcima od običnih, ugljeničnih, visokolegiranih i nerđajućih čelika, sivog liva, gvožđa i legura teških i lakih obojenih metala, neophodnih u proizvodnji mašina alatljika, rudarske opreme, armatura, šinskih vozila i pumpi, MIN se snabdeva u sopstvenim livnicama čiji su projektovani kapaciteti 10 hiljda tona, a planirani 15,5 hiljada tona odlivaka godišnje. U livnicama se danas izrađuju odlivci do 15 tona težina, otporni na habanje i koroziju, mašinski kalupovani, izdržljivi nanpritisak, u svim kvalitetima, za sve temperature, i za najteže uslove rada.

Preserski pogon
Prerserski kapaciteti omogućuju izradu specijalno plitkih i dubokih danca, za različite sudove pod pritiskom prečnika do 3200 mm. do 8000 mm. i segmenata.


- Serijske mašine
Proizvodni program:

Hidraulične prese
Frikcione prese
Elektro-zavojne prese
Apkant prese
Pneumatski čekići

- Armatura


- Poljoprivredna mehanizacija