ZLATIBOR PLAZA d.o.o. Beograd


Srednje preduzeće
Opis djelatnosti
Kompanija Mona Hotel Management d.o.o. osnovana je 2011. godine, izdvajanjem iz matične kompanije MONA d.o.o. sa ciljem upravljanja hotelima, kako u svom vlasništvu, tako i u vlasništvu drugih fizičkih i privrednih subjekata.

MONA d.o.o. je osnovana 1989. godine i bavi se proizvodnjom kožnih odevnih predmeta, poslovne galanterije i tekstilne odeće. Važi za jedan od najprepoznatljivijih domaćih brendova i spada u 50 najuspešnijih preduzeća Srbije.

Na osnovu pozitivnog iskustva na konkurentnom tržištu, posvećenosti zadovoljstvu kupaca i kontinuiranom radu na inovacijama, Mona d.o.o. diversifikuje poslovanje na hotelske usluge. Prvi objekat je otvoren 2003. godine, nakon čega su usledile i druge investicije. Godine 2011. osniva se nezavisno preduzeće Mona Hotel Management. Danas ovu kompaniju čini vredan i perspektivan tim, koji iza sebe ima uspešne projekte i upravlja hotelima čiji je potpuni ili delimični vlasnik kompanija.

Portfolio kompanije danas čini pet objekta: hotel Zlatibor Mona na Zlatiboru, hotel Argo u Beogradu, hotel Javor kod Ivanjice, apartmani Villa Bella u Budvi i novi hotel Mona Plaza u Beogradu, otvoren decembra 2019. godine.

Kompanija Mona Hotel Management nosilac je brojnih domaćih i međunarodnih priznanja među kojima izdvajamo Najbolji hotel u 2011, Najbolji hotelski menadžment 2010, Superbrand u hotelima i sertifikat Zeleni ključ.