UNIPROMET d.d. Sarajevo


Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Opis djelatnosti
Unipromet je dioničko društvo sa dugogodišnjom tradicijom koja seže od 1948 godine, a preduzeće se prvi put pojavljuje pod današnjim imenom 1976 godine.

Unipromet, sa namjerom da postane lokalnim liderom u oblasti trgovine građevinskim i drugm materijalima i opremom za uređenje i opremanje stambenih i poslovnih objekata, svake godine povećava svoj udio na lokalnom tržištu.

Unipromet se već profilirao u kompaniju koja nudi najbolje uslove svojim klijentima kako u pogledu cijena i kvaliteta tako i u pogledu ostalih uslova prodaje. U teritorijalnom pogledu, tržište uniprometa je teritorij federacije BIH. Do sada je svoju djelatnost obavljalo na tri kantona: Sarajevski, Zeničko Dobojski i Srednje bosanski, namjera je proširiti aktivnosti i na druga područja BiH.

Unipromet svoju razvojnu i poslovnu strategiju temelji kako na sadašnjoj poslovnoj strukturi tako i njenim horizontalnim i vertikalnim širenjem, širenjem na sasvim nove oblasti, te kadrovskim jačanjem i edukacijom svojih kadrova. Unipromet grupu čine danas četiri kompanije.

Moderni poslovno trgovački centar u Sarajevu sa 15.000m2 jedan je od najvećih te vrste na lokalnom tržištu. Na Kantonu Sarajevo Unipromet ima još tri prodajna mjesta, zapošljava ukupno 120 radnika a u 2006 godini planiran je ukupan prihod od oko 20 mil. €.

Unipromet uspješno snabdjeva sve veće građevinske kompanije na Kantonu Sarajevo sa svim vrstama građevinskih materijala uključujući i instalacione materijale te materijale za završne radove kao i opremu i namještaj, te uspješno sudjeluje i izvršava svoje obaveze po tenderima za različite korisnike u javnom sektoru.

Unipromet posluje sa materijalima i opremom poznatih evropskih i lokalnih proizvođača, sa mnogima od njima ima i direktnu poslovnu saranju.

Prodaja roba i usluga za gradnju i opremanje objekata za rad i stanovanje: sanitarije, kuhinje, namjestaj, elektromaterijal, grijanje, bijela i hifi tehnika, tepisi, itisoni, alati, okovi, uramljivanje slika, sivanje zavijesa i dekora, boje i lakovi, krojene ploca za namjestaj po mjeri kupca, vijcana roba, servisi za opremu i alate, restoran, slasticarna, kafana, butici za odjecu i obucu, kompjuter shop, mobiteli, zastupanje ino firmi, projektni biroi, knjigovodstveni servisi, agencija za marketing, agencija za promociju, agencija za industrijski dizajn, prehrana, advokati, fitnes studio, prodaja nekretnina, auto salon, lijecnicka ordinacija i druge djelatnosti po zeljama kupaca.