Heineken Srbija


Veliko preduzeće
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Opis djelatnosti
Davne 1873. godine mladi preduzetnik po imenu Gerard Heineken otkrio je strast za pivarstvom. Kupio je parče zemlje na mestu gde se danas nalazi centar Amsterdama, sagradio pivaru i rešio da usavrši recept za nešto što će uskoro postati prvo holandsko „premijum“ svetlo pivo. Glasine su se brzo proširile i ime Heineken, otisnuto na svakoj flaši, postalo je nacionalni simbol kvaliteta. Tokom sledećih 140 godina Gerardova pivara se proširila, njegova deca i unuci istražili su nove svetove, ali ime na flaši ostalo je isto. Danas, četiri generacije kasnije, još uvek imaju strast za pravljenjem pravog premijum piva. Na kraju krajeva, kada se radi o ugledu vašeg prezimena, stalo vam je malo više.

U srcu uspeha kompanije Heineken nalaze se čisti, prirodni sastojci: ječmeni slad, voda, hmelj, uz tajni sastojak pod nazivom A-kvasac. Jedinstveni A-kvasac u Heineken pivu zaslužan je za bogat, izbalansiran ukus i suptilne voćne note po kojima se svako Heineken pivo razlikuje još od 19. veka. Tokom godina, naši glavni pivari nastavili su da usavršavaju svoj zanat. Naučili smo da fermentisanje našeg piva u horizontalnim tankerima umesto u vertikalnim sanducima standardnim za industriju stvara savršen pritisak za naš A-kvasac. To je ono što svakom Heineken pivu daje karakterističan uravnotežen, bogat ukus. Takođe smo naučili da je potrebno 28 dana da se napravi divno zlatnožuto pivo. Da, to jeste mnogo duže od uobičajenog vremena, ali mi bismo radije da budemo strpljivi nego da ugrozimo kvalitet.

Prošlo je 140 godina otkako je Heineken mogao sebe da nazove mikro pivarom. Iako smo ponosni što se 25 miliona Heineken piva posluži svakog dana u 192 zemlje, nikada nismo zaboravili da se kvalitet ne meri veličinom brenda nego čistoćom piva. Čak i dok otvaramo nove svetove, Gerardova beskompromisna težnja kvalitetu i savršenstvu još uvek živi u porodici Heineken. Živeli!