Poslovni sistem Mercator d.d. Ljubljana


Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Opis djelatnosti
Poslovni sistem Mercator d.d. je jedna od vodećih slovenačkih kompanija, koja načinom poslovanja u oblasti trgovine, proizvodnje i pružanja usluga promoviše bolji kvalitet života i poslovne saradnje.

Poslovni sistem Mercator postoji već 53 godine i jedan je od najpoznatijih trgovinskih lanaca u bivšoj Jugoslaviji. Danas je deoničarsko društvo sa oko 20 000 deoničara. Krajem devedesetih Mercator se ponovo vraća u bivše jugoslovenske republike: Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, a od prošle godine i u Srbiju.

Poslovni cilj Mercatora je da postane vodeći trgovinski lanac na ovim prostorima, po ugledu na najbolje trgovinske lance u Evropi. Investicije u inostranstvu predstavljaju za Mercator investiciju u budućnost. U proteklih pet godina Mercator je uložio 520 miliona evra u širenje trgovinskog lanca.

Poslednja u nizu ovih investicija je izgradnja Mercator Centra Beograd. Ovo direktno ulaganje kapitala, vredno 38 miliona evra, predstavljalo je najveću stranu investiciju u Srbiji prošle godine. U narednih pet godina Poslovni sistem Mercator očekuje prihod od oko 2 milijarde evra, od čega 40 odsto od prihoda van Slovenije. Očekuje se da će godišnji prihod Mercator Centru Beograd biti oko 50 miliona evra. U skladu sa tim, uložena investicija u izgradnju ovog centra bi trebalo da se vrati za desetak godina.


PO ČEMU SE MERCATOR RAZLIKUJE

Novi Mercator Centar se razlikuje od konkurencije po raznolikosti ponude, odnosu prema kupcima i visokim standardima poslovne saradnje sa dobavljačima i proizvođačima. Dolaskom na nova tržišta Mercator zasniva dugoročnu poslovnu saradnju sa lokalnim dobavljačima i proizvođačima, od kojih vremenom stvara svoje stalne partnere. Sklapanjem ugovora sa Mercatorom dobavljači imaju mogućnost da prodaju svoje proizvode u celom lancu ove trgovinske kuće, što znači u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Ponuda je stalnog, visokog kvaliteta i ujednačena u svim Mercatorovim Centrima.