Sindikat trgovine i uslužnih djelatnosti BIH Sarajevo


Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Opis djelatnosti
Sindikat trgovine i uslužnih djelatnosti BIH predstavlja i zastupa radnike u najdinamičnijem i najprogresivnijem sektoru te u skladu s tim i definiše svoje programske ciljeve te planira i implementira svoje aktivnosti. U sindikalnom pokretu BIH prisutan je preko stotinu godina i smatra se osnivačem istog. Svoj rad je reanimirao 1996. počevši organizovanje od nule da bi u dvanaest godina aktivnog rada dostigao brojku od skoro 8000 aktivnih članova.

Od 1997. STBIH je punopravni član globalne sindikalne federacije UNION NETWORK INTERNATIONAL (UNI) u kojoj ima privilegovan status i prisutan je preko predstavnika u Izvršnom komitetu UNI Trgovine i UNI Mladi.

STBIH svoj svakodnevni rad, usluge svom članstvu kao i većinu svojih aktivnosti temelji na projektnoj saradnji koju ostvaruje već punih dvanaest godina. Sindikat trgovine Norveške (HK Norge) i njegove regije svojom solidranosti unapređuju rad sindikata i doprinose njegovom svakodnevnom jačanju i razvoju. Projekti koje STBIH implementira u sradnji sa PAM-om preko SASKa direktno utiču na razvoj sposobnosti i vještina njegovih izabranih predstavnika i članstva uopšte.

4.Kongres STBIH pod nazivom „Više od sindikata!“ doveo je na čelo sindikata mlad i perspektivan kadar i time učinio ovaj sindikat najmlađim u sindikalnom pokretu BIH.Reforma koja je za svoj fokus imala regionalizaciju i profesionalizaciju i koja je svojevrstan odgovor ovog sindikata na krizu i recesiju te njegove negativne efekte na sindikat, udarila je temelje jednog novog boljeg sindikata – sindikata po mjeri člana.