KVALITETNO PROZVEDENO U BIH-UDRUŽENJE


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
KVALITETNO PROZVEDENO U BIH-UDRUŽENJE
ADRESA
SARAJEVO HAMDIJE CEMERLICA BR49, 71000 Sarajevo
Odgovorno lice
Admir Kapo, direktor

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Pobjede na tenderima
Događaji
Finansije
Ličnosti
Opis djelatnosti
Ideja o osnivanju udruženja koje će raditi na promociji i zaštiti domaćih proizvoda nastala je 2004. godine. Grupa mladih ljudi koja je postala svjesna da svaki građanin BiH kupovinom domaćih proizvoda direktno ulaže u kvalitetnije zdravstvene usluge, naprednije obrazovanje, stvara uslove za otvaranje novih radnih mjesta, odlučila je da investira u vlastitu budućnost tako što je počela raditi na promociji robe proizvedene u BiH.

Prvi korak u realizaciji ove ideje bio je otvaranje trgovine u kojoj su se prodavali isključivo proizvodi sa domaćim predznakom.

Nakon pola godine rada trgovina je zatvorena. Tokom rada došlo se do zaključka da problemi koji ometaju razvoj domaćih firmi i kompanija ne mogu biti riješeni otvaranjem jedne prodavnice. Problematika je imala mnogo dublje korijene. Radnja je bila odličan pokazatelj svih problema pa se krenulo u formiranje nevladine organizacije koja će imati mogućnost da snažnije utiče na rješavanje problema bh. privrednika. Naime, postoje zakoni koji su aktuelni a štetni za kompletnu bh. privredu. Sa jednom prodavnicom nije se moglo uticati na zakonska rješenja.

Stoga, drugi korak bila je registracija udruženja na kantonalnom nivou, 2005.godine, a kako se obim aktivnosti i zadataka povećavao, krajem prošle godine Udruženje je registrovano i na državnom nivou.

Na samom početku svoga djelovanja, bilo je jako malo simpatizera Udruženja i svi su bili skeptici. Međutim, zbog postignutih rezultata svoga rada a i samog cilja djelovanja Udruženje se rapidno širilo tako da je danas aktualno na tri kontinenta.

Vijesti