PRVI FAKTOR d.o.o. Sarajevo


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
PRVI FAKTOR društvo sa ograničenom odgovornošću za finansijski inžinjering Sarajevo
ADRESA
Mis Irbina 26/I, 71000 Sarajevo
Odgovorno lice
Đenan Bogdanić, direktor

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Tenderi
Finansije
Ličnosti
Opis djelatnosti
PRVI FAKTOR d.o.o., Sarajevo, kao prvo bosansko-hercegovačko društvo specializirano za poslove domaćeg i međunarodnog faktoringa, osnovano je 2006. godine. Jedini osnivač društva je najveće faktoring društvo u Sloveniji, PRVI FAKTOR d.o.o., Ljubljana, koje obavlja poslove faktoringa od 1994. godine, te je ujedno i član najveće međunarodne faktoring organizacije Factors Chain International, koja u posebnu mrežu udružuje 212 vodećih društava za faktoring iz 61 država. Prvi faktor je član mreže International Factors Group (IFG), u okviru koje poslovno sudjeluje sa 78 članica iz 50 države.

Usluge:

Domaći faktoring

Domaći faktoring je jedno-faktorski sistem, primjenjuje se za tržišta koja može samostalno pokrivati jedan faktor (kada faktor poznaje ekonomsko pravnu okolinu domicilne države klijenta-prodavca i dužnika-kupca), što znači da jedno jedino preduzeće za vas obavlja sve po ugovoru određene usluge.

Izvozni faktoring

Izvozni faktoring u pravilu se obavlja prema dvo-faktorskom sistemu. Pogodan je u slučaju kada Prvi Faktor (u ovom slučaju izvozni faktor) preuzima potraživanja prema kupcima iz država koje prodavac nedovoljno dobro poznaje zbog drugačijeg ekonomsko-pravnog sistema, lokalnih navika i jezika.

Uvozni faktoring

Uvozni faktoring se također obavlja prema dvo-faktorskom sistemu. Taj je faktoring ustvari obrnuta slika izvoznog faktoringa, u kojem preduzeće Prvi Faktor preuzima ulogu uvoznog faktora.

Osiguranje potraživanja

Pored navedenog osiguravamo vam potraživanja prenesena na Prvi faktor d.o.o. U slučaju da kupac bude platno nesposoban, mi ćemo podmiriti ustupljene račune u periodu od 120 dana od dana njihovog dospjeća. Pored toga otkupit ćemo i ustupljena potraživanja koja osigurava SID-PKZ d.d.

Vijesti