Agencija za energetiku Republike Srbije


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
Agencija za energetiku Republike Srbije - AERS
ADRESA
Тerazije 5, V sprat, 11000 Beograd
Odgovorno lice
Ljubo Maćić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Tenderi
Plan nabavke
Isporučioci
Događaji
Opis djelatnosti
Agencija za energetiku je osnovana Zakonom o energetici kao regulatorno telo sa nadležnostima u sektorima električne energije, prirodnog gasa, nafte i naftnih derivata i toplotne energije koja se proizvodi u elektranama- toplanama. Njen zadatak je da, kroz obavljanje poslova koji su joj dodeljeni Zakonom, doprinese stvaranju stabilnog regulatornog okvira za razvoj efikasnog i održivog energetskog sektora koji će biti siguran oslonac ekonomskom razvoju zemlje.

Agencija je samostalan pravni subjekt i funkcionalno je nezavisna od bilo kog državnog organa, energetskih subjekata i korisnika njihovih proizvoda i usluga, kao i od svih drugih pravnih i fizičkih lica.

gencijom upravlja Savet Agencije, koga bira Narodna skupština, na predlog Vlade, iz reda istaknutih stručnjaka iz oblasti energetike i drugih oblasti od značaja za izvršavanje poslova Agencije. Savet Agencije čine predsednik i četiri člana, koji se biraju na period od 5 godina. Prvi mandat dva člana Saveta Agencije je tri godine i druga dva člana četiri godine. Savet Agencije za svoj rad odgovara Narodnoj skupštini.

Vijesti