AL JAZEERA NETWORK d.o.o. Sarajevo


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
AL JAZEERA NETWORK d.o.o. Sarajevo
ADRESA
Trg djece Sarajeva 1,, 71000 Sarajevo
Odgovorno lice
Tarik Đođić, direktor

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Pobjede na tenderima
Ličnosti
Opis djelatnosti
Al Jazeera Balkans donosi regionalne i globalne vijesti, a o regiji izvještava gledaoce koji prate programe Al Jazeera Media Networka u svijetu.
Al Jazeera je pokrenuta 1996. godine kao prvi nezavisni arapski informativni kanal u svijetu. Deset godina poslije, u novembru 2006. Al Jazeera je pokrenula program na engleskom jeziku. Bio je to prvi takav globalni program koji se emituje sa Srednjeg Istoka.
U novembru 2011. Al Jazeera je pokrenula program na Balkanu. Al Jazeera Balkans je postala prvi kanal Al Jazeera Media Networka koji emituje program na nekom drugom jeziku, osim engleskog ili arapskog. Al Jazeera Balkans emituje vijesti i aktuelna zbivanja za gledaoce u regiji, uključujući Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Kosovo i Sloveniju. Kanal osim centralnog studija u Sarajevu, ima i regionalne centre u Zagrebu, Beogradu, Skoplju i Podgorici, dopisnike u Prištini, Nišu, Banjoj Luci, kao i Washingtonu, Londonu i Briselu, a koristi i globalnu mrežu dopisništava Al Jazeera Media Networka.
Al Jazeera je prva globalna medijska kuća koja je došla na ove prostore, postajući prvi regionalni news kanal. Osim svjetskih, donosi i svoje veoma visoke standarde, između ostalog, tačno, brzo i objektivno izvještavanje. Al Jazeera donosi i reputaciju beskompromisnog i hrabrog izvještavanja, po kojem je poznata u svijetu.

Vijesti