LOGOSOFT d.o.o. Sarajevo


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
LOGOSOFT d.o.o. privredno društvo za informatički inženjering Sarajevo
ADRESA
Igmanska 9, 71000 Sarajevo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Pobjede na tenderima
Događaji
Filantropija
Opis djelatnosti
Kompanija Logosoft d.o.o. osnovana je 1995. godine kao privredno društvo za informatički inženjering.

Inicijalno se bavila djelatnošću prodaje računara i sistem integracijama. Tokom 1998. godine Logosoft započinje s pružanjem internet usluga, a već tokom 2000. godine postaje prva kompanija u BiH koja se bavi pružanjem bežičnog širokopojasnog pristupa internetu za privatna i pravna lica.

Nešto kasnije, tokom 2003. godine, Logosoft započinje s izgradnjom vlastite optičke infrastrukture na području grada Sarajeva, a povezana je i s Tuzlom i Zenicom.

Narednih godina Logosoft je dalje širio svoje djelatnosti na mrežne integracije, softverska rješenja, poslovna rješenja, edukaciju te telefonske usluge.
Logosoft je i prva kompanija u BiH koja je počela s pružanjem IPTV usluge, čime je zaokružila svoj dijapazon triple-play usluga (internet, telefon, televizija).

Početkom 2012. Logosoft je prvi u BiH objavio i početak pružanja VDSL baziranih usluga te je i danas jedini provajder u BiH koji ima ovaj tip širokopojasnog internet servisa za fizička lica.
Logosoft je i prvi privatni ISP koji je počeo s pružanjem usluga preko vlastite xDSL i optičke mreže te danas ima veliki broj zadovoljnih korisnika u Sarajevu, a vrlo brzo se planira širenje ovog servisa na Zenicu i Tuzlu.

Od 2014. godine Logosoft postaje dio M:tel grupacije. Logosoftu je strateško partnerstvo s M:tel-om omogućilo pokretanje značajnog investicijskog ciklusa koji je prije svega usmjeren na proširenje postojeće ponude uvođenjem usluge mobilne telefonije za fizička i pravna lica, kao i novih LoGO! paketa integrisanih usluga.