NavMenu

Šta je to dobra reklamna kampanja?

Izvor: BIZLife Srijeda, 12.06.2013. 10:46
Komentari
Podeli

John Deighton, profesor poslovne administracije na Harvardu kaže da je smisao dobre reklamne kampanje zapravo u tome da je najvažnija stvar svake reklame biti prepoznatljiv.

- Postoji šala koji govori kako oglašavanje sačinjavaju dvije stvari: biti prepoznatljiv i biti tajanstven. Biti prepoznatljiv znači biti delimično subliminaran, a ponajviše postići da svi pričaju upravo o tom proizvodu. Svaka dobra reklamna kampanja iziskuje puno vremena, strpljenja, a i znanja o tome kako doprijeti do potrošača. Biti drugačiji od onog drugog proizvoda- rekao je Deighton za "Poslovni dnevnik".

Nasuprot tome, predstavljanje proizvoda pogrešnim ljudima može štetiti prodaji kvalitetnog proizvoda. Loša reklama može uništiti samo loš proizvod, kaže Deighton.

Profesor sa Harvarda kaže da se "ništa u istoriji toliko brzo (osim bolesti) nije širilo kao društvene mreže, s naglaskom na "Facebook".

- "Coca-Cola" je učinila mnogo po pitanju oglašavanja preko Facebook-a, pa je tako dosegnula do izuzetno puno ljudi. Kada govorimo o stvaranju brenda danas, najbolji primer je "Starbucks". "Starbucks" jako dobro koristi internetski marketing. Nasuprot načinu oglašavanja "Coca Cole", "Starbucks" to radi na vrlo direktan način- pozivanjem ljudi da rade to, tačnije piju njihovu kafu. U svakom slučaju, zahvaljujući interakciji i internetu oglašavanje je jeftinije, a time i lakše- kaže Deighton za Poslovni dnevnik.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.