NavMenu

Iza uspješnog tima stoji učinkovit menadžer

Izvor: eKapija Četvrtak, 29.03.2012. 09:50
Komentari
Podeli

Kako bi tim bio uspješan, menadžer mora biti dovoljno mudar da suradnicima jasno prenese zadatke i ono što se od njih očekuje. Također je važno da ih na ispravan način usmjeri kako ostvariti rezultate, odnosno cilj tvrtke.

Uspješan menadžer prati rad cijelog tima, te svakodnevno motivira i savjetuje suradnike kako bi izvršili zadatke nabolje što mogu.

Iako kvaliteta menadžera uvelike ovisi o njegovoj osobnosti, umijeće kvalitetnog vođenja može se i izgraditi na sljedećim temeljima:

Inicijativa

Menadžer odgovara svome timu na pitanje: "Kamo idemo?". S druge strane, menadžer poslodavcu mora objasniti mogućnosti zaposlenika i upoznati ga s ciljevima tima, te zašto je to dobro za tvrtku.

Odnosi

Menadžeri sa zaposlenicima moraju razvijati odnose uzajamnog poštovanja i obostranog zadovoljstva. Na takvom odnosu zaposlenici razvijaju želju za radom i posvećuju se zadanom cilju tvrtke.

Motivacija

Menadžer ostvaruje ciljeve tvrtke. U uspješnom rezultatu pronalazi daljnju motivaciju.

Vizija

Učinkovit menadžer ima jasnu viziju tvrtke u kojoj radi. Često ćete čuti menadžera da objašnjava gdje vidi tvrtku za pet godina.

Energija

Za menadžere se kaže se da su rođeni vođe. Često imaju izraženu osobnost, a energija koja ih pokreće pozitivno utječe na sve suradnike.

Izvor: Employer-employee

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.