Izvor: AFA | Subota, 10.09.2022.| 08:45
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kolaborativno liderstvo u kompanijama - Šta se dešava kada se hijerarhije izjednače?

(Foto: Freepik / senivpetro)
Da li hijerarhije odozgo nadole i dalje funkcionišu u preduzećima? Ili danas lideri treba da pronađu drugačiji pristup koji najbolje služi njihovim kompanijama i ljudima?

Istraživanje koje utvrđuje kako članovi grupe komuniciraju kada postoji prijetnja kaže da je kolaborativno liderstvo bolji izbor od tradicionalnih poslovnih struktura dizajniranih da pokažu moć, autoritet i kontrolu.

Strukture odozgo nadole narušavaju dinamiku tima i stvaraju lošiju percepciju učinka grupe. Lindred Greer, profesor na Stanford Graduate School of Business, objašnjava:

- Kada pogledate stvarne organizacije, postojanje jasne hijerarhije unutar vaše firme zapravo čini da se ljudi okreću jedni protiv drugih kada se suoče sa spoljnom prijetnjom. Efikasan timski rad protiv prijetnji zahtjeva ne hijerarhiju, već egalitarizam.

Osim ovoga, najistaknutija generacija američke radne snage, milenijalci, žele promjene u načinu rada organizacija.

- Milenijalci razumiju da je njihov uticaj povezan sa njihovom sposobnošću da rade kao lideri u svojoj kompaniji. U strukturama odozgo prema dole punim birokratije uzrokovane tradicionalnim strukturama moći, gotovo je nemoguće postati idealan timski igrač i pokrenuti stvarne promjene. Ovo je iscrpljujuće za one koji su samomotivisani i traže ispunjenje i smisao na poslu - naveo je Lazlo Bock, bivši šef za odnose sa ljudima kompanije Google.

Da biste izbjegli ove probleme, razmislite o implementaciji kolaborativnog liderstva u svoju organizacionu strukturu. Ovaj način vođenja poslovanja gradi lidere na svim nivoima i omogućava timu više participativne uloge u oblikovanju budućnosti kompanije.

Šta je kolaborativno liderstvo?

Kolaborativno liderstvo predstavlja raspodjelu moći i uticaja počevši od izvršnog nivoa. Međutim, ovakav način upravljanja utiče na cijelu kompaniju. Sa kolaborativnim liderstvom, timovi su više sinergijski organizovani i komunikativniji. Oni, takođe, razumiju kako mogu da rade zajedno da bi postigli optimalne rezultate.

Kolaborativni lideri podstiču učešće, grupno donošenje odluka i izražavanje misli, osećanja i ideja. Oni stvaraju sigurno okruženje za njihov liderski tim da otvoreno komuniciraju i donose zaključke o pravcu kompanije. Takođe, rade na tome da unesu osjećaj jedinstva, drugarstva, kolektivnosti i timskog duha među članovima grupe.

Prednosti kolaborativnog liderstva

U današnjem poslovnom svijetu, pojedinačna osoba koja ima punu komandu i kontrolu nad kompanijom nije izvodljiva. Kolaborativnim liderstvom se optimizuje talenat u timu, što na kraju pokreće uspjeh kompanije.

Neke od osnovnih prednosti kolaborativnog liderstva date su:

- povećanje kreativnosti i inovativnih ideja;

- bolji uslovi za otvorenu komunikaciju među liderima i radnicima;

- viši nivoi angažovanja, učinka i produktivnosti zaposlenih;

- snažniji tim koji funkcioniše sa mentalitetom da se zajedno nosi sa izazovima i problemima;

- zaposleni sve više "prihvataju organizaciona pravila i njihov percipirani organizacioni učinak";

- stvaranje lidera na svakom nivou koji su sposobni da rade zajedno na produktivan, motivišući način;

- više mogućnosti da slušate i uključite različite misli, osjećanja i uvjerenja prije nego što donesete odluku koja utiče na članove tima;

- održavanje elementa ljudske veze u kompanijama orijentisanim na tehnologiju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE