NavMenu

Dobra komunikacija povećava vašu vrijednost - Šta savjetuje Voren Bafet

Izvor: manager.ba Ponedjeljak, 28.06.2021. 07:56
Komentari
Podeli
(Foto: Edhar/shutterstock.com)
Legendarni investitor i milijarder Voren Bafet (Warren Buffett) savjetuje mlade ljude da se fokusiraju na savladanje komunikacijskih vještina, odnosno da uče kako pisati i govoriti jasno jer bi im to moglo "povećati vrijednost dvostruko".

- Jedini jednostavan način da postanete za 50 posto više vrijedni nego što ste sada je usavršavanje komunikacijskih vještina – kako pisanih, tako i usmenih - kaže Buffett u videosnimku objavljenom u ponedjeljak na LinkedIn-u.

Videosnimak je objavio Michael Hood, suosnivač startup Voiceflow-a sa sjedištem u Torontu, koji omogućava korisnicima dizajn, izgradnju i pokretanje vještina za Amazonov pametni zvučnik Alexa, bez potrebe za znanjem kodiranja.

- Ako ne možete komunicirati, to je kao da namignete djevojci u mraku, ništa se ne događa. Možete imati svu pamet na svijetu, ali morate je znati prenijeti - nastavlja Buffett.

Poduzetnik Richard Branson slaže se da je sposobnost uspješne komunikacije presudna za uspjeh.

- Danas, ako želite uspjeti kao poduzetnik, morate biti i pripovjedač - rekao je britanski biznismen, dodajući da ipak nema koristi biti dobar pripovjedač ako vaš proizvod ili ideja ne vrijede.

Međutim, nije dovoljno stvoriti izvrstan proizvod također morate smisliti kako ljude obavijestiti o tome.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.