NavMenu

Kako napredovati na poslu u sedam koraka

Izvor: eKapija Petak, 19.03.2021. 11:02
Komentari
Podeli
(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Svaki zaposleni želi unapređenje i povišicu, ali to se može dogoditi samo ako se dokaže i uspije da "upada u oči" nadređenima.

Naravno, za neke to ide samo po sebi jer su iznad drugih, ali neki moraju pronaći načine da se nametnu i podignu u radnom okruženju, prenosi portal ICT Business.

A ispod je sedam načina da se to postigne.

1. Stvorite jake veze

Morate da znate svoje pretpostavljene i da znate šta žele, kako biste to mogli da im date. Osim toga, izuzetno je važno poznavati osobu koja stoji iza vašeg tima ili odjeljenja, jer samo preko nje možete dobiti važne preporuke. To ćete najčešće znati ako slušate na sastancima i uopšte, svaki vođa kaže ciljeve. Ako on to ne kaže, komunicirajte, otkrijte ih. Zato se potrudite da ih ispunite.

2. Razvijte sve oko sebe

Ne radite samo na sebi, već pomozite drugima da se razvijaju i rade bolje. Naime, kada se vidi da to možete, neko iznad vas će sigurno "upaliti lampu" i ponuditi vam položaj na kome će vaše vještine biti izraženije. Takođe, željeće da zadrže takvog zaposlenog, pa povišenje nije isključeno.

3. Predvodite promjene

Ponekad će zaposleni odbiti da isprobaju nešto novo jer to više ne mogu. To je posljedica ubrzanih promjena u modernom vremenu. Dakle, primite palicu i vodite promjene, pokažite da ste spremni za njih i dovoljno motivisani da se prepustite njima. Naravno, pripazite da nadređeni ovo ne shvate kao prijetnju.

4. Inspirišite nadređene

Nudite ideje, nudite načine za obavljanje posla na bolji, brži i bolji način. Predlažite projekte i razne stvari, budite proaktivni i vratiće vam se.

5. Mislite kritički

Ako vidite da nešto nije u redu, recite to naglas i predložite nešto bolje. Ali, opet, oprez. Neki pretpostavljeni će ovo doživjeti kao potkopavanje autoriteta i prijetnju. Stoga, učinite to na pravi način.

6. Jasno komunicirajte

Znajte šta želite i kako to reći jer na taj način možete privući pažnju. Pored toga, nadređeni cijene komunikativnu osobu oko sebe, pa bi mogli da vas žele bliže sebi.

7. Budite pouzdani

Ne žurite s ambicijama i na kraju ostanete bez pokrića za njih. Odmjerite vrlo dobro šta možete i kada to možete pokazati, pa se prepustite izazovima, ostavite utisak pouzdanosti.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija, Industrija

Insolar dobio koncesiju za izgradnju solarne elektrane od 100 MW kod Tomislavgrada

U zgradi Vlade Hercegbosanske županije potpisan je ugovor između Vlade Hercegbosanske županije kao koncesora i firme Insolar kao koncesionara. Ugovor je ispred Vlade Hercegbosanske županije potpisao ministar gospodarstva Hercegbosanske županije Miroslav Jaglica, a ispred Insolara Nataniel Holbrohr. Koncesionaru je dodijeljena koncesija za izgradnju solarne elektrane SE Seline ukupne instalirane snage 100 MW, u cilju korištenja solarnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.