Izvor: Poslovni inkubator | Petak, 12.06.2020.| 11:22
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kako da kreirate kratku prezentaciju kojom ćete se predstaviti investitorima?

Ilustracija (Foto: Konstantin Chagin/shutterstock.com)
Pitch deck je kratka prezentacija koju preduzetnik koristi da bi publici, najčešće investitorima, ukratko prikazao svoj poslovni plan. Osnovna svrha pitch deck-a je da se prikupi kapital potreban za realizaciju poslovne ideje. Poslovna ideja se prezentuje najčešće licem u lice. Sada to sve češće ide preko onlajn sastanaka.

Prije same pripreme pitch deck-a, Steve Blank savjetuje da je ideju potrebno dobro razložiti i testirati.

Alejandro Cremades u svojoj knjizi "The Art of Startup Fundraising", preporučuje da se pripreme dvije vrste pitch deck-a: jedan veoma detaljan koji se šalje preko mejla i jedan slikovit, koji se prezentuje uživo investitorima.

Potencijalni investitori kojima želite da predstavite vašu ideju mogu unaprijed da traže od vas da im dostavite detaljniji pitch deck. Na osnovu njega oni odlučuju da li uopšte žele da organizuju sastanak sa vama i saslušaju vas. U tom slučaju, sa njima treba da stupite u kontakt najčešće preko mejla.

Danas to predstavlja zvaničan način poslovne komunikacije. Kako da kontaktirate investitore i da ugovorite sastanak?

Kako treba da izgleda prezentacija

Prezentacija može da bude kreirana uz pomoć određenih alata kao što su PowerPoint, Prezi ili Keynote. Pri tom bi trebalo paziti da prezentacija ne bude duža od 20-ak slajdova. Optimalan broj trebalo bi da bude oko 10 slajdova, manje od toga bi izgledalo kao da ideja nije dovoljno razrađena.

Vrijeme trajanja, po rečima Alejandra Cremadesa, ne bi trebalo da bude duže od 5 minuta. Dobar pitch se svodi na balans emocionalnih i poslovnih potreba, a odlikuju ga jednostavnost i suština.

Prema istraživanju koje je odradio DocSend, investitori u prosjeku provedu 3 minute i 44 sekunde po pitch deck-u. Utvrđeno je i da investitori najviše vremena provode na slajdovima koji se bave finansijama, timom i konkurencijom.

Osnovne tačke koje treba da sadrži pitch deck po savetu Dave McClure-a su:

1. Problem

Prikažite šta je problem, ko ima taj problem, koliko im je taj problem velik, kako ste ga uočili tj. došli do njega. Problem mora biti lako shvatljiv, a mogu se prikazati i istraživanja vezana za temu, linkovi, statistike, primjeri.

Na slajdu ne bi trebalo da piše "PROBLEM". On treba da se prikaže kao očigledan i da ga svi uvide i sa njim se slože.

2. Rješenje

Na koji način riješavate problem? Da li ste bolji od drugih i na koji način se razlikujete? Zašto će kupci izabrati baš vaše rješenje?

Kako proizvod ili usluga funkcioniše (prikazati primjere) i kako izgleda (mogu se prikazati profesionalne slike, video zapisi, slike ekrana ako se radi o aplikaciji, demo itd.).

3. Tržište

Prikažite da poznajete tržište, tako što ćete jasno prikazati da li tržište raste i kojom brzinom raste. Kakva je struktura i veličina tržišta? Investitorima je projekcija tržišnog rasta posebno važna. Često je ona ključna stavka koja će odrediti da li ćete dobiti potrebnu investiciju.

Na ovom slajdu je potrebno pokazati potencijal ideje koju imate. Veličina i brzina rasta određenog tržišta je veoma značajna, jer pokazuje kakav povrat od investicije se može očekivati. Neophodno je da brojke koje ste dobili za veličinu tržišta budu pokrivene istraživanjima (referenca izvora, link).

4. Poslovni model

Predstavljanje plana za uspješno vođenje poslovanja. Potrebno je utvrditi način prihodovanja, ciljnu publiku, proizvode i način finansiranja. Objasnite precizno kako planirate da zarađujete, koji su vam tačno izvori prihoda. Važno je da imate više izvora prihoda.

5. Konkurencija

Ko su vam konkurenti? Kakva je njihova struktura? Koji su im proizvodi? Kakve su im cijene? Kako funkcionišu? Kakav odnos sa klijentima imaju i kakve tehnologije koriste? Ko su im zaposleni? Dijagramom se može prikazati odnos sa konkurentima, koje su razlike između vas i konkurencije. Potrebno je napraviti jasno odvajanje konkurencije. Prikažite zašto ste baš vi jedinstveni, ako ne bolji onda barem drugačiji od konkurencije.

6. Marketing plan

Predstavlja listu marketing aktivnosti koje moraju da budu obavljene u određenom periodu sa svrhom ostvarivanja definisane strategije marketinga. Ovde morate da pokažete da znate koliko vas svaka od aktivnosti košta i koliko će vam doneti kupaca i prihoda.

7. Tim

Prikazati tim koji stoji iza definisane ideje i koji će raditi na njenom ostvarivanju. Treba prikazati zašto je baš taj tim sposoban da realizuje ideju. Za investitore je bitno da shvate kompetentnost članova tima, da procjene da li je tim dorastao zadatku koji je pred njima.

Moguće je nabrojati članove tima i prikazati šta su njihova najveća dostignuća.

8. Budžet

Ono što posebno zanima investitore je ova stavka. U njoj treba prikazati koja su vam sredstva za finansiranje potrebna. Kako će ta sredstva pomoći u realizaciji vašeg projekta? Ovaj dio treba da bude razumljiv i jasan, da prikazuje trogodišnji ili petogodišnji plan rasta preduzeća. Važno je prikazati kako će biti korišćen investiran novac. Obavezno prikažite i koliko novca ste do sada uložili i prikupili iz drugih izvora.

Takođe nemojte da zaboravite da investitori nisu donatori, već očekuju da im za iznos koji tražite ponudite dio vaše kompanije.

Najveći uzrok propasti startapova je nedostatak finansijskih sredstava u početnim fazama životnog ciklusa preduzeća. Upravo je dobar pitch deck ono što vam otvara vrata ka potrebnim finansijama. Zbog toga je potrebno posvetiti posebnu pažnju pripremi i prezentovanju vaše ideje investitorima.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.