NavMenu

Pet savjeta da budete produktivni svaki dan

Izvor: eKapija Utorak, 05.11.2019. 10:54
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: PORTRAIT IMAGES ASIA BY NONWARIT/shutterstock.com)Ilustracija
Nakon opuštenog vikenda, nerijetko nam je ipak nešto teže vratiti se u zaposlenu i ubrzanu svakodnevicu.

Zbog toga je ključno da uz pozitivan set misli, preduzmete akcije koje će vam pomoći da sedmicu započnete inspirisani i motivisani.

Tako ćete biti produktivniji u obavljanju svih obveza, ali i osjećati se zadovoljnijim na kraju dana zbog uspješno obavljenog posla. Ovo su savjeti koji će vam pripomoći na tom putu, piše portal Bonjour.ba

Kreirajte "To do" listu za svaki dan

Kako biste znali organizirati obaveze i odredili što je vrijedno vaše pozornosti, naučite prioritizirati. To će vam pomoći da svako jutro znate na što vrijedi usmjeriti pozornost te koji zadatak vrijedi prvo završiti. Uz veliki cilj imajte i manje ciljeve kojima ćete se pozabaviti ako vam dozvoli vrijeme te glavna obveza.

Uvijek završavajte jednu po jednu obvezu – tako ćete biti sigurni da ste bili potpuno predani i fokusirani na posao koji ste radili.

Pomno planirajte jelovnik kroz cijelu sedmicu


Ponedjeljak će biti puno jednostavniji ako ste i kroz vikend birali uravnotežene obroke i izbjegavali alkohol. Trudite se imati uravnotežene obroke kroz cijeli tjedan uz koje ćete se osjećati energično.

Svaki dan na popis obaveza dodajte jednu stvar kojoj se veselite

Nakon pogleda u rokovnik u kojem se krije mnoštvo obveza, upravo će vas ona motivirati da date maksimum i na kraju dana se nagradite aktivnostima koje vam pune baterije. Može biti riječ o odlasku na tečaj crtanja, kavi s prijateljicama ili beauty tretmanu, no, svaki dan pokušajte barem pola sata rezervirati samo za sebe.

U toku radnog dana nađite vrijeme za kratke pauze

Pauze su ključne za zadržavanje koncentracije, zbog čega je važno da u planiranju radnog dana uvrstite i vrijeme za mali odmor.

Zaboravite na mobilni i druge uređaje koji odvlače pažnju

Mobiteli, notifikacije, multitasking... Oni su jedan od krivaca za naš gubitak fokusa i produktivnosti. Radije završite obvezu na kojoj radite, a onda se posvetite čitanju emaila, poruka ili drugoj obvezi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Energija, Energija, Industrija, Industrija

Kineski gigant TBEA International Engineering zainteresovan za energetske projekte u RS, prioritet obnova distributivne mreže

​Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je u utorak u Banjaluci sa predstavnicima kineske kompanije TBEA International Engineering. U pitanju je kompanija koja se pretežno bavi rekonstrukcijom i razvojem distributivne i prenosne mreže, a osim toga realizuju i projekte u oblasti obnovljivih izvora energije, skladištenja energije, eksploatacije uglja i izgradnje termoelektrana. Na sastanku je razmatran

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.