Izvor: eKapija | Utorak, 05.11.2019.| 10:54
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Pet savjeta da budete produktivni svaki dan

Ilustracija (Foto: PORTRAIT IMAGES ASIA BY NONWARIT/shutterstock.com)
Nakon opuštenog vikenda, nerijetko nam je ipak nešto teže vratiti se u zaposlenu i ubrzanu svakodnevicu.

Zbog toga je ključno da uz pozitivan set misli, preduzmete akcije koje će vam pomoći da sedmicu započnete inspirisani i motivisani.

Tako ćete biti produktivniji u obavljanju svih obveza, ali i osjećati se zadovoljnijim na kraju dana zbog uspješno obavljenog posla. Ovo su savjeti koji će vam pripomoći na tom putu, piše portal Bonjour.ba

Kreirajte "To do" listu za svaki dan

Kako biste znali organizirati obaveze i odredili što je vrijedno vaše pozornosti, naučite prioritizirati. To će vam pomoći da svako jutro znate na što vrijedi usmjeriti pozornost te koji zadatak vrijedi prvo završiti. Uz veliki cilj imajte i manje ciljeve kojima ćete se pozabaviti ako vam dozvoli vrijeme te glavna obveza.

Uvijek završavajte jednu po jednu obvezu – tako ćete biti sigurni da ste bili potpuno predani i fokusirani na posao koji ste radili.

Pomno planirajte jelovnik kroz cijelu sedmicu


Ponedjeljak će biti puno jednostavniji ako ste i kroz vikend birali uravnotežene obroke i izbjegavali alkohol. Trudite se imati uravnotežene obroke kroz cijeli tjedan uz koje ćete se osjećati energično.

Svaki dan na popis obaveza dodajte jednu stvar kojoj se veselite

Nakon pogleda u rokovnik u kojem se krije mnoštvo obveza, upravo će vas ona motivirati da date maksimum i na kraju dana se nagradite aktivnostima koje vam pune baterije. Može biti riječ o odlasku na tečaj crtanja, kavi s prijateljicama ili beauty tretmanu, no, svaki dan pokušajte barem pola sata rezervirati samo za sebe.

U toku radnog dana nađite vrijeme za kratke pauze

Pauze su ključne za zadržavanje koncentracije, zbog čega je važno da u planiranju radnog dana uvrstite i vrijeme za mali odmor.

Zaboravite na mobilni i druge uređaje koji odvlače pažnju

Mobiteli, notifikacije, multitasking... Oni su jedan od krivaca za naš gubitak fokusa i produktivnosti. Radije završite obvezu na kojoj radite, a onda se posvetite čitanju emaila, poruka ili drugoj obvezi.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.