NavMenu

Planirate da razvijate poslovanje u Rusiji? - Evo šta treba da znate

Izvor: eKapija Četvrtak, 22.08.2019. 08:12
Komentari
Podeli
(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Sojuzekspertiza (SOEKS) je vodeća i najstarija nezavisna inspekcijska kompanija u Rusiji, koja na zahtjev ruskih i stranih pravnih i fizičkih lica vrši ispitivanja i provjere količine i kvaliteta izvozne i uvozne robe u Rusiji i inostranstvu.

SOEKS je kćerka kompanija Trgovinsko-industrijske komore Ruske Federacije, glavna inspekcijska i metodološka organizacija u sistemu TIK.

Koristeći dugogodišnje iskustvo iz oblasti ispitivanja i kontrole robe, kao i razvijenu strukturu holdinga koju čini 14 specijalizovanih odjeljenja u Moskvi i preko 40 kćerki-firmi koje se nalaze u različitim gradovima, lukama i željezničkim stanicama Rusije, SOEKS pruža klijentima širok spektar usluga kontrole količine i kvaliteta sirovinskih roba i materijala, robe široke potrošnje, industrijske opreme i druge robe, navodi se na sajtu predstavništva za Srbiju i Crnu Goru trgovinsko-industrijske komore Ruske federacije.

U osnovne usluge SOEKS-a u međunarodnom modelu TIC (testing, inspection, certification) spadaju: laboratorijska ispitivanja, registracija i pribavljanje deklaracije o usklađenosti medicinskih sredstava, potvrđivanje usklađenosti sa ruskim i međunarodnim standardima i normama, ispitivanja, revizija, procjena konsalting, inspekcija (u Rusiji i inostranstvu) i sudske ekspertize.

Ukoliko planirate da razvijate poslovanje u Rusiji, saradnja sa organizacijom SOEKS može pomoći da pribavite svu potrebnu dokumentaciju i obavite neophodne procedure, što će dovesti do veće efikasnosti vašeg poslovanja na novom tržištu.

U slučaju da želite da plasirate robu na rusko tržište, Sojuzekspertiza može obaviti ispitivanja i inspekcije robe ili opreme koju planirate da izvozite. Ovo je neophodno da biste dobili potrebne dozvole i sertifikate o usklađenosti sa standardima Ruske Federacije.

Pošto se procedure za izvoz razlikuju u zavisnosti od vrste proizvoda ili usluga, možete stupiti u kontakt sa stručnjacima SOEKS-a, koji, između ostalog, nude i usluge konsaltinga.

Sa cjelokupnim portfoliom usluga Sojuzekspertize, kao i detaljnim informacijama o organizaciji, možete se upoznati na sajtu TIK-a.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.