Izvor: Startit | Utorak, 16.07.2019.| 08:35
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Četiri stvari koje svaki preduzetnik mora da uradi prije nego zaposli nekog

Ilustracija (Foto: Adam Gregor/shutterstock.com)
Rej Jana je započeo svoj biznis sa dostavljanjem organske kafe ljubiteljima ovog napitka 2015. godine, dok je još radio u jednoj korporaciji, i nosio sa sobom teret studentskog duga od 50.000 dolara. Danas njegova kompanija JavaPresse ima 220.000 korisnika, a on je posle 11 mjeseci rada ostvarivao promet od 250.000 dolara mjesečno.

To mu je omogućilo da se od prošle godine potpuno posveti svojoj kompaniji, koja uživaocima kafe donosi jedinstveno iskustvo, isporučujući im recimo posebno kvalitetne vrste kafa, ali i ručne mlinove, kako bi doživljaj bio potpun. Danas ima svoj preduzetnički podcast, a u jednom od tekstova koje piše za INC.com osvrnuo se i na pitanje: kada znate da je vrijeme da zaposlite nekoga i koje četiri stvari morate da uradite prije toga.

Stavite na papir sve obaveze i zadatke

Sumirajte sve zadatake i obaveze koje obavljate svakodnevno, kako biste bolje razumjeli na kojim zadacima podrška novozaposlenog može najviše da koristi. Najbolje je da tokom, recimo dvije nedelje, popisujete svoje aktivnosti svakog dana, i da zapisujete i koliko vam je vremena trebalo za svaku od njih. Zatim ih rasporedite u četiri kategorije: one koji traže određenu stručnost, one za koje ona nije potrebna (rutinski poslovi), one koje zahtjevaju rješavanje problema i situacija, i one koje zahtjevaju viziju i širu sliku, napredno razmišljanje - o pravcima u kojima će se razvijati vaš biznis.

Vrlo vjerovatno će vas iznenaditi koliko vremena trošite na one "rutinske" poslove: uzimanje porudžbina, slanje potvrda mejlom, vođenje papirologije. To je nešto čega morate da se oslobodite čim prije.

Kada se oslobodite njih, onda možete da se fokusirate na probleme koji zahtjevaju promišljanje i strategiju. Tada se otvaraju vrata za bolju i veću budućnost vašeg biznisa.

Ne gubite finansijski aspekt iz vida

Možda će vas privući da zaposlite nekog što prije, ali, strpite se dok se ne desi jedna stvar - dok ne počnete da stvarate profit.

Osigurajte da vaš biznis bude održiv, prije nego uključite druge u njega. Kada počnete da zarađujete, i osjetite da ste dosegli svoj maksimum kada su radni kapaciteti tokom dana u pitanju, zaposlite nekog da preuzme neke od dnevnih zadataka.

Ipak, kada krenete sa stvaranjem profita, ne odlažite mnogo odluku o angažovanju pomoći. Osnivači nekada znaju da sami budu prepreka svom biznisu - kada ne zakorače pravovremeno u proces zapošljavanja.

- Ja sam zaposlio svog prvog radnika još dok sam radio "fultajm" i imao platu da podrži investiciju. Taj potez mi je omogućio da se fokusiram na strateški plan za rast biznisa. Vaš posao kao osnivača je da omogućite da biznis raste, i da se ne uljuljkate nošeni mišlju da će, kada jednom postane profitabilan, takav i ostati - kaže Jana.

Kreirajte pristupni proces

Kada nekog zaposlite, ključno je da postane produktivan što prije. Najbolji način da se dođe do ovog cilja je da napravite trening, video ili dokument koji novom članu tima pokazuje kako da što prije i što bolje krene u obavljanje svoje uloge. Ova sredstva možete da koristite i za sledeće zaposlene, zato investirajte u njih!

Na primjer, sledeći put kada prođete kroz proces kompletiranja jedne porudžbine, napravite snimak sa opisom cijelog procesa od početka do kraja. Svaki novi član tima imaće primjer cijelog procesa, a vi ste na dobrom putu da više ne obavljate zadatke koje ste im opisali, i koji su vam uzimali vrijeme.

Uradite ovo za sve što se ponavlja i što je rutina. Neka novozaposleni preuzmu takve poslove, kako biste se vi posvetili onim značajnijim za razvoj posla.

Zadovoljstvo klijenata je ključno

Prva osoba koju zaposlite treba da bude neko ko će osigurati rast prometa vašeg biznisa. Odlučite šta bi to unaprijedilo vaš poslovni proces i učinilo da se klijenti osjećaju kao da neko brine o njima.

- Za mene je to bilo zapošljavanje "Virtuelnog Asistenta" sa sajta UpWork. Takve platforme su dobra baza za pomoć koja može da se bavi podrškom klijenata, i obično po nekoj satnici koju možete da priuštite. Naučiti nekoga da se brine o klijentima je najbolji način da se oni osjete kao da ste im posvećeni, a uvijek možete da uvedete nagrade za dobar učinak po ovom pitanju. Ako ste došli do tačke kada je novozaposleni zaista potreban, čestitam! Pripremite sebe emocionalno, finansijski i strategijski za tu fazu u razvoju vašeg biznisa. Ključ je zaposliti pravu osobu u pravo vrijeme, i uspjeh je gotovo garantovan - zaključuje Rej Jana.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.