Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 13.05.2019.| 07:48
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Šta u dvadesetim naučimo o poslu?

(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Pazite kako se ponašate prema drugima i nipošto nemojte samo sjediti i čekati prilike, prenosi magazin LadiesIn.

Evo šta u dekadi 20-ih možemo naučiti o poslu:

1) Novac je bitan

Ko god tvrdi suprotno, ne govori istinu. Također, postoji mnogo lijepih načina kako se izboriti za novac, koji zaslužujete.

2) Važno je imati ideju

Možda mislite da ste novi ili previše mladi, ali upravo je mladenačka perspektiva ono što se cijeni. Samo je bitno da ne pretpostavljate da je vaš način jedini način.

3) Ne postoji posao iz snova

Još bolje rečeno, ne postoji savršen posao. Čak i najbolji posao na svijetu ima neke neugodne aspekte.

4) Niko drugi neće paziti na vas

Drugim riječima, to je isključivo vaš posao. Pazite kako se ponašate prema drugima i nipošto nemojte samo sjediti i čekati prilike. Također, nemojte se bojati pitati za ono što želite.

5) Budite spremni na sve

Mislimo na to da se kompanija u kojoj radite može zatvoriti bilo kad, a imati rezervni plan nije pesimistično, već pametno. Sprijateljite se sa svima koje upoznajete, uvijek imajte nešto novaca u banci te ideju o svojim sljedećim potezima.

6) Budite povezani

Nema bolje stvari za karijeru od kontakata s drugim ljudima. Danas su gotovo svi na nekoj društvenoj mreži pa se sprijateljite s njima i na taj način. Nikad ne znate što iz toga može proizaći.

7) Biće lakše nego što mislite

Strah s početka će nestati. Također, ako ste prvih nekoliko mjeseci potrošili na kuhanje kafa, fotokopiranje dokumenata i slično, to nisu stvari koje će trajati zauvijek. Usredotočite se na to da date sve od sebe i budite strpljivi.
Tagovi:
posao
posao u dvadesetim
Podijelite:
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.