Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 03.09.2018.| 08:54

Kako da ostanete motivisani ako radite od kuće

(Foto: kozirsky/shutterstock.com )
Postoji mnogo prednosti rada od doma, a jedna od njih je i fleksibilnost radnog vremena, kao i osjećaj opuštenosti koju uredski život često ne pruža. Ipak, kod takvog načina rada može se javit problem ako nemate osjećaj odgovornosti i često vaš nešto ometa.

Još jedan problem koji se s vremenom javlja kod ljudi koji rade od kuće je osjećaj usamljenosti ili nedovoljne produktivnosti, kao i nedostatak motivacije. Imajte na umu da je većina ovih stvari samo rezultat navikavanja na ovakav način rada, i da s vremenom stvari postanu puno lakše.

Kako biste ostali motivirani i puni elana i kad radite od kuće, evo nekoliko korisnih savjeta koje prenosi portal Manager.ba.

Napravite mjesta

Nemojte kampirati u kuhinji ili u dnevnom boravku. To svakako nije mjesto za dugoročan rad. U svom domu nađite kutak koji će biti rezerviran samo za vas, da u miru možete raditi svoj posao.

Napravite plan obaveza

Napravite plan obaveza koje morate obaviti u danu, i svakako ga slijedite. Neka vaša djeca ili suprug, kao i prijatelji znaju kada je vrijeme za posao. Ništa drugo ne dolazi u obzir, i sve ostalo može pričekati. Objasnite im da vam treba mir i tišina i da je vaš radni kutak vaš ured.

Dekorirajte svoj radni prostor

Iako mislite da vam to nije prioritet, lijepa slika ili cvijeće u vazi će vaš radni stol učiniti mjestom na kojem ćete raditi s radošću, i svakako ćete biti motiviraniji. Ne trebate uložiti ogromne svote novca na dekoraciju, i mali detalji mogu učiniti razliku i uljepšati vam dan.

Jedite u kuhinji

Ovo je jedan od savjeta koje mnogi freelanceri ili osobe koje rade od doma teško prakticiraju. Pokušajte napraviti pauzu za ručak i nemojte jesti gdje radite. Koliko god vam se to činila kao jedna od prednosti rada od doma, jer u uredu ne možete pregirsti nešto kad želite, zadržite disciplinu i jedite kada je za to vrijeme i na prikladnom mjestu.

Odjenite se

Da, upravo tako. Nemojte cijeli dan provesti u trenerki ili pidžami, iako vam je to najudobnije. Odjenite nešto drugo i bit ćete produktivniji, to je sigurno.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.