Izvor: MojPosao | Ponedjeljak, 23.06.2008.| 12:24
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Koraci koji će vas dovesti do promaknuća

(Foto: b)

Pokažite inicijativu u radu, želju za dodatnom edukacijom, ali i imajte na umu da morate ostvariti bolje poslovne rezultate od ostalih

Ako želite biti promovirani te imati više odgovornosti, ali i kontrole nad svojim poslom, potrebno je istaknuti svoj rad. Donosimo vam nekoliko savjeta kako skrenuti pažnju na sebe i posao kojeg radite.

Dođite ranije i otiđite kasnije s posla
Vrijeme na poslu potrebno je učinkovito rasporediti. Nemojte kasniti na posao, a na kraju dana ostavite barem nekoliko minuta kako bi pripremili plan rada za sutrašnji dan. Ukoliko imate neodgodivog posla, dajte nadređenom do znanja da je posao na prvom mjestu te da vam prekovremeni rad ne predstavlja problem.

Pokažite inicijativu
Podijelite entuzijazam nakon dobro obavljenog posla sa svojim kolegama. Pokažite inicijativu u radu te predložite nove projekte svom nadređenom. Nema ništa lošeg u tome da volite svoj posao te da želite dati maksimum u radu.

Zatražite odgovorniji posao
Budite spremni preuzeti više odgovornosti. Upitajte nadređenog da vam donijeli nove zadatke. Pitajte savjet starije kolege kako poboljšati rad na nekom projektu. Dajte do znanja da želite usavršiti svoje znanje.

Zatražite dodatnu edukaciju
Uzmite bilo koju edukaciju koja je dostupna kod trenutnog poslodavca. Čak i ako nije u vašem području struke, a pruža vam se mogućnost da naučite nešto novo, iskoristite tu pogodnost. Također jer važno da se informirate koja edukacija vam je potrebna da bi usavršili znanje u svojoj struci.

Pokažite mjerljive rezultate
Ako želite nadređenog uvjeriti da ste zaslužili promaknuće, tada mu trebate predočiti mjerljive rezultate. Naime, trebate pokazati koliko ste napredovali u radu i na koji način su vaši rezultati, primjerice, u ovoj godini znatno bolji od onih iz prošle godine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.