NavMenu

Sedam zakona marketinga na društvenim mrežama

Izvor: Oslobođenje Četvrtak, 23.03.2017. 14:14
Komentari
Podeli
(Foto: Luka Funduk/shutterstock.com)
Moć koju društvene platforme imaju u plasiranju sadržaja jasna je svakome ko se danas bavi marketingom ili preduzetništvom. Baš zato je pravilno upravljanje onlajn kanalima komunikacije jedna od neophodnih stavki kada tek razvijate svoj biznis ili želite da unaprijedite posao za kompaniju za koju radite.

Ekspert u komunikaciji u marketingu Suzan Gunelijus otkriva neke od osnova marketinga na društvenim mrežama koje morate poštovati ukoliko želite da vam društvene mreže pomognu u povećanju profita.

1. Pravilo slušanja


Za uspješno plasiranje sadržaja u onlajn svijetu slušanje je mnogo važnije od pričanja. Oslušnite šta je to što vaša publika traži, a onda ponudite sadržaj koji će odgovarati njihovim željama. Samo na taj način možete pridobiti pažnju pratilaca i pretvoriti je u akciju koja će vam donijeti zaradu.

2. Fokus je važan


Bolje biti odličan u jednoj stvari nego prosječan u više njih. Isto tako, da biste ostvarili kvalitetan kontakt s vašom ciljnom grupom, usredsredite se na ono u čemu ste specijalizovani i iznesite konkretne podatke u svojoj ponudi. Ako vaša pažnja leti na sve strane, ni publika neće znati šta tačno može očekivati od vas.

3. Kvalitet više nego kvantitet

Kada vidite bezbroj sadržaja na internetu čiji je jedini cilj privlačenje klikova, rekli biste da je kvantitet ono što se vrednuje, međutim kvalitet je ipak važniji. Ogromna posećenost vaših postova ne znači ništa ukoliko vaš sadržaj ne cilja na one koji bi zaista sarađivali s vama. S druge strane, mali broj posjeta može donijeti više konverzija ukoliko je sadržaj kvalitetan.

(Foto: PureSolution/shutterstock.com)
4. Strpljenje se isplati


Sadržaj kojim se promovišete neće vam doneti uspjeh preko noći (prečice do uspjeha vrlo su kratkog daha). Budite strpljivi u izgradnji svog onlajn imidža i uspjeh koji postignete imat će mnogo dugoročniji i isplativiji efekat.

5. O uticaju na mrežama

Objavu koju na mrežama podijele uticajne ličnosti vidi mnogo više ljudi, a uz to sam sadržaj uliva više povjerenja. Odvojite vrijeme da saznate koja uticajna ličnost bi najbolje doprla do vaše ciljne grupe i pokušajte da stupite u kontakt s njom kako biste dogovorili saradnju.


6. Dodavanje vrijednosti

Ako čitav svoj nastup bazirate samo na promociji svojih proizvoda, vaši pratioci će polako prestati da vas slijede. Da biste sačuvali bazu pratilaca, morate dodati vrijednost svojim objavama. To znači da će vaši pratioci na vašim stranicama moći da pronađu korisne i zanimljive informacije u konkretnoj sferi, a ne samo puke reklame.

7. Pravilo dostupnosti


Nemojte objaviti nešto i onda potpuno nestati. Ništa nije gore od toga da pošaljete poruku određenoj ličnosti ili kompaniji, a onda ostanete uskraćeni za odgovor. Budite uvijek dostupni svojoj publici. Odgovorite na pitanja pratilaca, učestvujte u razgovoru. Neka vaša publika zna da može uvijek da računa na vas.

Ako se radi kako treba, marketing na društvenim mrežama donosi više posjeta, više konverzija, a samim tim i više zarade. Saznajte kako funkcionišu mreže, steknite vještine onlajn komunikacije, smišljanja promotivnih strategija, brendiranja svog sadržaja i brojna druga znanja i iskoristite poslovnu priliku koju vam pružaju društvene mreže.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.