Izvor: MojPosao | Četvrtak, 13.03.2008.| 12:02
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Najčešće pogreške na intervjuu za posao

(Foto: b)

Iz kratkog kontakta poslodavac može zaključiti kako surađujete s drugim ljudima, s koliko entuzijazma prilazite stvarima, koliko ste usredotočeni na ono što radite te koliko ste komunikativni i kreativni. Donosimo vam najčešće pogreške posloprimaca na intervjuu za posao.

Pravopisne i gramatičke pogreške

Kandidat za posao koji nije gramatički obrazovan neće ostaviti dobar dojam. Za početak provjerite je li vaša biografija pravopisno tačno napisana. Također, izbjegavajte riječi kojima ne znate značenje.

Iako komunikativna osoba općenito ostavlja snažniji dojam od osobe koja malo priča, to ne znači da možete govoriti koliko hoćete, bez da dozvolite drugima da dođu do riječi.

Neinformiranost o firmi za koju bi željeli raditi

Kandidat za posao mora se raspitati o firmi u kojoj želi raditi. Ne možete doći na intervju i razgovarati s poslodavcem bez da znate čime se ta firma bavi. Takvo neznanje ostavlja dojam nezainteresirane osobe. Također, prije intervjua nemojte jesti, piti, pričati punih usta ili žvakati žvakaću gumu.

Neprikladna odjeća

Prvi dojam je najvažniji. Stvaramo ga ne temelju fizičkog izgleda, držanja, frizure i odjeće. Stoga je važno ispravno odabrati odjeću. Morate izgledati čisto i uredno. Traperice, zgužvana majica ili pak odjeća kojom izražavate glazbeni izbor nisu dopuštene jer u njemu ne izgledate profesionalno. Također, nemojte izgledati kao da izlazite u noćni klub niti staviti napadnu šminku i nakit.

Lagati u biografiji i tokom razgovora

Nikada nemojte lagati u biografiji! Imajte na umu da poslodavac provjerava sve informacije, a niko ne želi zaposliti osobu koja je već na početku lagala. Radije recite da imate želju za daljnjim usavršavanjem i znanjem.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.