Izvor: Radio 021 | Petak, 15.04.2016.| 11:11
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Koje fontove ne biste smjeli da koristite u CV-ju?

Da li vas iznenađuje činjenica da menadžeri koji zapošljavaju smatraju da je korišćenje fonta Times New Roman u radnoj biografiji ekvivalentno nošenju trenerke na razgovoru za posao? Kao i u svemu, i u sastavljanju i dopunjavanju radne biografije treba pratiti trendove. Izgled CV-ja može da presudi da li će vas potencijalni poslodavac pozvati na razgovor ili ne.

Poslovni rezime, parče papira napravljeno da nas pokaže u najboljem svjetlu, jedno je od mjesta gdje ljudi koriste font da bi izrazili sebe. Nakon što je "Bloomberg" pisao o najboljim fontovima za CV, "Independent" je kontaktirao stručnjaka za zapošljavanje Mildreda Talabija, i pitao koje fontove nikako ne treba koristiti, a koji su poželjni.

- Nemam listu kada su u pitanju loši fontovi za CV, imam samo jednog "dežurnog krivca" – Times New Roman. Izbjegavajte kao kugu. Kada koristite Times New Roman kao da kažete "Nisam dorađivao svoj CV deset godina", a to je poruka koju ne biste željeli da pošaljete zaposlenima - rekao je on.

Fontovi koji su poželjni i koji su okarakterisani kao "jasniji, svježiji, moderniji" su Verdana, Calibri, Century Gothic, Tahoma...

Nekada omiljen font Ariel takođe je postao "ozloglašen" i staromodan, te ja na putu da postane podjednako nepoženjan kao Times New Roman.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.