Izvor: eKapija | Utorak, 22.03.2016.| 15:42
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kako implementirati model plata za obavljeni rad i vrijeme provedeno na poslu?

(Foto: Andrey_Popov/shutterstock.com)
ERP (Enterprise Resource Planing) softveri ne posjeduju funkcije za mjerenje radnih učinka zaposlenih i primjenu plata za obavljeni rad, samim tim ne postoji sistematska primjena plata za obavljeni rad u preduzećima na lokalnom tržištu.

Sa namjerom da zadovolji potrebe preduzeća za jedinstvenim rješenjima za upravljanje radnim učincima i plaćanje obavljenog rada "Manage" je kreirao Manage Tools PIS.

Manage Tools je alat za upravljanje ciljevima i primjenu modela zarada za obavljeni rad i vremena provedenog na radu.

Važno je da program posjeduje funkciju za preuzimanje podataka iz matičnih softvera u kojima se evidentiraju podaci o učincima organizacionih cjelina i da iste u bazi Manage Toolsa dekomponuje na radne učinke zaposlenih prema definisanim kriterijumima.

Manage Tools koriste preduzeća različitih oblasti rada koja imaju od sto do četrdeset hiljada zaposlenih. Primjena sistema unapređenja poslovanja uz upotrebu Manage Tools PIS-a obezbjeđuje povraćaj investicije u prvom mjesecu primjene. Sveobuhvatna primjena omogućava iskorišćenje postojećih investicija i smanjuje ukupne troškove vlasništva.

Drugi efekti primjene su:

- Povećanje profita preduzeća
- Povezivanje planova poslovanja sa radnim učincima i zaradama svih zaposlenih
- Ocjenjivanje radnih učinaka prema važnosti zadataka za preduzeće
- Mjerenje radnih učinaka u odnosu na unaprijed definisane ciljeve u toj oblasti rada
- Dostupnost podacima u realnom vremenu za unapređenje radnih učinaka na osnovu aktuelnih podataka o učincima
- Povećanje zadovoljstva korisnika usluga i prizvoda, vlasnika kapitala, rukovodilaca i zaposlenih
- Povećanje agilnosti zaposlenih.

(Foto: Edhar/shutterstock.com)
Manage Tools i znanje iz oblasti dogradnje i primjene modela plata prema radnim učincima, omogućavaju preduzeću "Manage" da svojim klijentima pruža sveobuhvatnu podršku za upravljanje ciljevima i primjenu sopstvenog rješenja plata prema radnim učincima.

Modeli plata prema radnim učincima i obuke koje "Manage" pruža nisu univerzalne prirode, pažljivo su prilagođene konkretnim potrebama poslovne organizacije.

Kao što ne postoje dva ista preduzeća, tako ne postoje ni dva ista modela plata prema radnim učincima. "Manage" kriterijume postojećeg načina plaćanja rada zaposlenih i zahteve za unapređenje poslovanja integriše u jedinstveno rešenje korisnika.

Nakon dugogodišnjeg naučnog istraživanja i rada na velikom broju različitih projekata "Manage" ima znanje koje može da se primijeni u svakoj djelatnosti.

Proces dogradnje i primjene modela se dijeli na faze koje imaju jasno definisane ciljeve, rokove i rezultate.
Na ovaj način "Manage" podstiče efikasnost primene modela, a klijentima daje dodatnu prednost olakšanog plaćanja usluge.

Manage Tools je sopstveno rješenje preduzeća "Manage hrs", što obezbjeđuje izradu novih i dogradnju postojećih funkcija po zahtjevu klijenta.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.