Izvor: Gde investirati | Petak, 12.02.2016.| 08:57
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Ovo je 6 najboljih oblasti za započinjanje biznisa


(Foto: Singkham/shutterstock.com)
Portal "Inc" napravio je dopunjenu listu najperspektivnijih oblasti, gdje je najbolje ulagati, započeti biznis ili jednostavno zaposliti se.

1. Servisi za zdravlje na daljinu – Telemedicina

Istraživači očekuju da će ova industrija porasti za oko 39% od sada do 2020. godine. U međuvremenu raste tražište elektronskih uređaja, kombinovano sa željom da se smanje medicinski troškovi i sve veći broj starije populacije (u svim delovima svijeta). Ljekari budućnosti će morati da postanu tumači podataka, uz pomoć tehničkih pomagala, i da daju dijagnozu stanja kao i odgovarajuću terapiju.

2. Softver za snimanje filma

Potreba za ovakvim softverom ne dolazi samo iz "Hollywood"-a, već i od onih koji razvijaju video igrice i u oblastima medicine i nauke. Vjeruje se da će do 2019. godine ova industrija porasti za 43%.

3. Programi društvenih igara

Sjećate se društvene zaraze "Farmville"? Istraživačka kompanije "IBIS World" misli da društvene igre kao što je upravo "Farmville" će tek doživjeti bum između 2016. i 2019. godine i da će rasti za 12% svake godine. Rast je podstaknut sve većim brojem konekcija širom svijeta i pametnih telefona.

4. Proizvodi za njegu kože – podmlađivanje

Nije u pitanju samo kozmetika već i razni drugi produkti koji podmlađuju i uljepšavaju. Podstaknuti su sve većom opsednutošću mladošću. Budućnost koja se prognozira za ovakve proizvode jeste rast od 6% godišnje do 2020. godine.

5. "Peer-to-peer" dijeljenje materijala

Ili kako bismo mi slobodno preveli – od prijatelja do prijatelja, ovakvi servisi za djeljenje porasli su u proteklih 5 godina, ali ova oblast ima još dosta prostora za proširenje. "IBIS World" predviđa da će industrija rasti oko 39% godišnje do 2020. godine.

6. Personalizovana medicina

Od medicine se u budućnosti dosta očekuje. Postoji potreba za boljim sredstvima za dijagnostifikovanje bolesti. Da ne pominjemo sve veću raspostranjenost raka. Istraživači očekuju da će ova oblast do 2022. godine rasti 11.8% godišnje. Jedan od mnogobrojnih startapova koji se bave ovom temom jeste THERANOS.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.