NavMenu

NVO Marathon Sarajevo: Finalne pripreme za polumaraton humanitarnog karaktera

Izvor: eKapija Srijeda, 08.09.2010. 15:30
Komentari
Podeli

U organizaciji NVO Marathon Sarajevo, u nedjelju 19. septembra 2010. održat će se 4. INTESA SANPAOLO OLIMPIJA POLUMARATON Sarajevo. Na ovom događaju, kojim će se obilježiti Međunarodni dan bez automobila, očekuje se učešće preko 400 takmičara i takmičarki iz BiH te iz preko 25 stranih zemalja. Osim ekonomskih, ekoloških i zdravstveno-sportskih pozitivnih uticaja ove trke, ove godine je pojačana i njegova humanitarna dimenzija.

"Ostvarenu zaradu uručit ćemo „Centru za kreativno odrastanje“ čija je misija poboljšanje uslova odrastanja kroz program stipendiranja i projekte usmjerene ka kvalitetnijem, afirmativnijem i kreativnijem životu djece i mladih", najavio je ispred NVO Marathon Sarajevo, Erol Mujanović, objašnjavajući da je Polumaraton i prethodnih godina imao djelimično humanitarni karakter. "Nadamo se da će i druge organizacije, a i sponzori slijediti naš primjer. Obrazovanje djece u BiH zaslužuje podršku svih nas i drago nam je što ćemo imati rekordan broj učesnika, te će i naš doprinos Centru biti veći", istakao je Mujanović.

Svoje učešće pored regionalnog tima od preko 20 članova Intesa Sanpaolo grupacije, prijavilo je i oko 15 učesnika iz EUPM-a, te regionalni tim kompanije Interex na čelu sa direktorom za BiH, koji će također učestvovati u trci dugoj 21,1km.

"Uz svesrdnu podršku Intesa Sanpaolo banke i Coca Cola Hellenic BiH, generalnih sponzora Polumaratona, te Grada Sarajeva, Kantona Sarajevo, Općine Centar, kompanija Interex, Pliva, Cisco, Toyota, Ecoton BBI centar i Lafuma vjerujemo da ćemo i ove godine organizirati događaj koji će promovirati najpozitivnije vrijednosti društva – humanost, brigu o vlastitom zdravlju, te brigu o okolišu", zaključio je Mujanović.

Više detalja o prijavi i samoj trci dostupno je na službenoj stranici Udruženja www.sarajevomarathon.ba

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Izgradnja HE Dabar: Radovi u zoni mašinske zgrade, angažovano oko 100 kineskih radnika

Na izgradnji hidroelektrane Dabar, aktivirana su gradilišta u zoni mašinske zgrade, brane Pošćenje, kao i na nasipu Grebak, a na ovom projektu koji izvodi kineska kompanija Gezhouba group (Gezuba grupa) angažovano je oko 100 kineskih radnika, rekao je Srni direktor preduzeća Hidroelektrana Dabar Slaviša Stajić. Stajić je objasnio da je na nasipu Vranjača u toku gradnja pristupnog puta, pa će i to gradilište biti aktivirano u narednih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.