Izvor: Klix | Petak, 10.08.2018.| 12:54
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Međunarodni skokovi na Bentbaši 18. avgusta

(Foto: paul prescott/shutterstock.com)
Udruženje za promociju sporta i turizma SporTur iz Sarajeva 18. avgusta po četvrti put organizira međunarodno takmičenje u skokovima u vodu na Bentbaši.

Ova manifestacija iz godine u godinu prerasta u sve značajniji sportsko-turistički događaj. Učešće su najavili najuspješniji skakači iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Danske, Njemačke, te Bosne i Hercegovine.

Ove godine pripremaju se neke novine u odnosu na ranija takmičenja, koje će doprinijeti da ovogodišnja manifestacija bude još atraktivnija za posjetioce.

- Pripreme su u toku. Za održavanje manifestacije potrebno je da se na stijeni pored brane na Bentbaši postavi platforma sa koje bi se izvodili skokovi, te je neophodno da se produbi korito rijeke Miljacke radi sigurnosti takmičara. S obzirom na to da će se manifestacija održati po četvrti put, te da je datum održavanja u jeku ljetne turističke sezone, smatramo da će skokovi na Bentbaši ove godine privući još veću pažnju građana Sarajeva, Bosne i Hercegovine i gostiju koji borave u glavnom gradu - izjavio je organizator manifestacije Dino Bajrić.

Pokrovitelji manifestacije između ostalih su Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, općine Stari Grad, Novi Grad, Grad Sarajevo, Turistička zajednica Kantona Sarajevo, te Federalna uprava civilne zaštite.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.