NavMenu

Počinje 24. Sarajevo Film Festival

Izvor: Klix Petak, 10.08.2018. 09:34
Komentari
Podeli
(Foto: Yorda/shutterstock.com)
Svečanim prijemom i ceremonijom ispred Narodnog pozorišta Sarajevo gdje je smješten Festivalski trg danas (10. avgusta 2018. godine) će biti otvoren 24. Sarajevo Film Festival tokom kojeg će narednih osam dana biti prikazano 266 filmova iz 52 zemlje svijeta.

Uloga domaćina svečane ceremonije otvaranja SFF-a ove godine pripala je glumcu Albanu Ukaju. Festival će otvoriti film Hladni rat oskarovca Pawela Pwlikowskog koji je oduševio i kritiku i publiku u Kanu gdje je ove godine dobio nagradu za najbolju režiju.

Sarajevo Film Festival je iz godine u godinu sve posjećeniji i zanimljiviji ljubiteljima sedme umjetnosti iz cijelog svijeta. Crvenim tepihom će i ove godine prošetati brojne bosanskohercegovačke, regionalne i svjetske zvijezde koje su već stigle u glavni grad BiH. Osim Pawlikowskog u Sarajevo stiže i dvostruki oskarovac Asghar Farhadi koji predsjedava žirijem Takmičarskog programa i turski reditelj Nuri Bilge Ceylan.

Na 24. Sarajevo Film Festivalu biće prikazan rekordan broj filmova, a neke projekcije su već rasprodate. Osim toga, očekuje se dolazak rekordnog broja gostiju. Prema podacima s onlajn stranica za rezervaciju smještaja, kapaciteti u Sarajevu gotovo su popunjeni.


Publika će projekcije filmova 24. SFF-a moći gledati u Narodnom pozorištu, Ljetnom kinu Metalac, KSC Skenderija, u kinima Meeting point i Multiplex Cinema City, ljetnom kinu Novi Grad, MMC kinu Ilidža te Art kinu Kriterion. Pozorište mladih Sarajevo i ove godine je centar Dječijeg programa i programa TeenArena.

Kupovinu ulaznica možete izvršiti onlajn putem veb stranice Sarajevo Film Festivala te dolaskom u glavni Box Office u Bosanskom kulturnom centru koji je otvoren od 9 do 22 sata.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.