Izvor: Klix | Petak, 10.08.2018.| 09:34

Počinje 24. Sarajevo Film Festival

(Foto: Yorda/shutterstock.com)
Svečanim prijemom i ceremonijom ispred Narodnog pozorišta Sarajevo gdje je smješten Festivalski trg danas (10. avgusta 2018. godine) će biti otvoren 24. Sarajevo Film Festival tokom kojeg će narednih osam dana biti prikazano 266 filmova iz 52 zemlje svijeta.

Uloga domaćina svečane ceremonije otvaranja SFF-a ove godine pripala je glumcu Albanu Ukaju. Festival će otvoriti film Hladni rat oskarovca Pawela Pwlikowskog koji je oduševio i kritiku i publiku u Kanu gdje je ove godine dobio nagradu za najbolju režiju.

Sarajevo Film Festival je iz godine u godinu sve posjećeniji i zanimljiviji ljubiteljima sedme umjetnosti iz cijelog svijeta. Crvenim tepihom će i ove godine prošetati brojne bosanskohercegovačke, regionalne i svjetske zvijezde koje su već stigle u glavni grad BiH. Osim Pawlikowskog u Sarajevo stiže i dvostruki oskarovac Asghar Farhadi koji predsjedava žirijem Takmičarskog programa i turski reditelj Nuri Bilge Ceylan.

Na 24. Sarajevo Film Festivalu biće prikazan rekordan broj filmova, a neke projekcije su već rasprodate. Osim toga, očekuje se dolazak rekordnog broja gostiju. Prema podacima s onlajn stranica za rezervaciju smještaja, kapaciteti u Sarajevu gotovo su popunjeni.

Publika će projekcije filmova 24. SFF-a moći gledati u Narodnom pozorištu, Ljetnom kinu Metalac, KSC Skenderija, u kinima Meeting point i Multiplex Cinema City, ljetnom kinu Novi Grad, MMC kinu Ilidža te Art kinu Kriterion. Pozorište mladih Sarajevo i ove godine je centar Dječijeg programa i programa TeenArena.

Kupovinu ulaznica možete izvršiti onlajn putem veb stranice Sarajevo Film Festivala te dolaskom u glavni Box Office u Bosanskom kulturnom centru koji je otvoren od 9 do 22 sata.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.