NavMenu

Sarajevo dobija "drive in" kino

Izvor: Dnevni avaz Utorak, 22.05.2018. 08:22
Komentari
Podeli
Sarajevo (Foto: Ajan Alen/shutterstock.com)Sarajevo
Sarajlije će ovoga ljeta moći gledati filmove na otvorenom u naselju Jagomir. Prema riječima direktora Filmskog centra Sarajevo Jasmina Durakovića, "drive in" kino "Dolly Bell" planirano je na prostoru nekadašnjeg filmskog studija Jagomir, javio je Avaz.

- U "drive in" kino Sarajlije će moći doći automobilima s porodicama i na otvorenom pogledati filmove. Nekada su na ovoj lokaciji postojali laboratoriji, studiji, a sada imamo projekt obnove tog prostora gdje bi trebao biti još uređen i prostor za arhiv, studio, muzej i zabavni park – rekao je Duraković.

Kada je riječ o naplati kina, Duraković ističe da će u početku raditi promotivne stvari kako bi privukli što više ljudi.


- Vidjet ćemo poslije kako će to sve ići. Ako se bude i naplaćivalo, to neće biti neki veći iznos, jer ideja je da taj prostor afirmiramo pošto se radi o historijskom mjestu. A, s druge strane, to je odlična lokacija, gdje imamo sve uvjete da radimo takve stvari – rekao je Duraković.

Projekcije filmova, prema njegovim riječima, građani će imati priliku pogledati petkom i subotom.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.