Izvor: seebiz.eu | Utorak, 15.05.2018.| 12:16

Redizajnirani Gmail dobio i novi Offline mode

(Foto: l i g h t p o e t/shutterstock)
Sredinom aprila Google je krenuo u obimniji redizajn svog servisa za elektroničku poštu - Gmaila.

Osim modernijeg korisničkog interfejsa, novi Gmail je dobio i neke nove opcije poput snoozovanja i slanja samouništavajućih poruka i pametnih odgovora.

Tokom prošle nedjelje Google je korisnicima Gmaila donio i poboljšani Offline mode. On je postojao i ranije, ali je bilo komplikovaniji za korištenje, jer se najprije morala preuzeti ekstenzija za Chrome pretraživač. Novi Offline mode radi sam po sebi, odnosno već je ugrađen unutar Gmaila i dostupan je bez potrebe za bilo kakvim dodacima.

Jedan od preduslova za njegovo korištenje je da na svom računalu imate instaliran minimalno Chrome pretraživač verzije 61. Preporučuje se korištenje najnovije verzije (trenutno 66).

Drugi preduslov je da sami uključite Offline mode u postavkama Gmaila, jer Google to ne čini po defaultu.

Nakon toga je potrebno još samo odabrati koliko dana želite da Gmail čuva vaše poruke offline. Zasada Google nudi tri opcije – do 7 dana, 30 dana i 90 dana.

Google prije aktivacije Offline moda zahtjeva i da odaberete što će se dogoditi s vašim podacima na računaru kada se odjavite iz Google accounta. Možete odabrati između brisanja podataka i njihovog zadržavanja.

Električna pošta koju ste poslali dok ste bili offline biće smještena u Outbox i tamo će ostati sve dok se ponovno ne uspostavi veza s Internetom.

Detaljnija uputstva kako uključiti i postaviti Offline mode možete pronaći na Googleovim internetskim stranicama.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.