NavMenu

Izložba Petra Lubarde od 15. februara u Banjaluci

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 15.02.2018. 10:12
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: DenisFilm/shutterstock.com)Ilustracija
U Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske, u četvrtak 15. februara 2018. godine u 19.00 časova, biće otvorena izložba Petar Lubarda 1907–1974–2017, koja se realizuje u saradnji sa Spomen-zbirkom Pavla Beljanskog u Novom Sadu i Kućom legata u Beogradu.

Riječ je retrospektivnoj izložbi koja pruža uvid u stvaralaštvo Petra Lubarde od perioda između dva svjetska rata pa do kraja njegovog života. Postavka u Banjaluci obuhvatiće djela iz kolekcija Kuće legata u Beogradu i Spomen-zbirke Pavla Beljanskog kao i slike iz Umjetničke zbirke Srpske akademije nauka i umjetnosti (Beograd), Narodnog muzeja u Smederevskoj Palanci i iz privatne kolekcije, te bogatu arhivsku građu i pojedine dokumente koji se ovom izložbom prvi put predstavljaju publici.

U okviru postavke biće izložena i slika Petra Lubarde "Stara maslina" iz kolekcije Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske. Izložba je zajednički projekat Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Kuće legata, a osmišljena je povodom obilježavanja 110 godina od rođenja Petra Lubarde, jednog od najznačajnijih predstavnika nacionalne moderne umjetnosti dvadesetog vijeka.

Projekat se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama AP Vojvodine i Sekretarijata za kulturu Grada Beograda i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.