NavMenu

Prvi gastro vodič grada - Predstavljen Sarajevo Food Dictionary

Izvor: eKapija Četvrtak, 21.12.2017. 09:53
Komentari
Podeli
Juče je u Sarajevu promovisan jedinstveni, sasvim nezavisni i najpotpuniji vodič kroz gastro ponudu tog grada – Sarajevo Food Dictionary (SFD).

SFD je prvi i jedini kulinarski vodič kroz šaroliku i bogatu gastro ponudu Sarajeva, namijenjen turistima ali svim i Saralijama.

- Ideja za ovaj projekat se rodila sasvim slučajno i sretna sam što je današnjom promocijom i realizovana. Više od šest mjeseci smo radili potpuno nezavisno, te uz pomoć vrhunskih gastro stručnjaka obilazili ugostiteljske objekte od Baščaršije do Ilidže i ocjenjivali ponudu sarajevskih restorana. Vodič je četverojezičan, štampan na 80 strana u prvom tiražu od deset hiljada primjeraka, a sve informacije u njemu su dostupne na engleskom, arapskom, turskom i našem jeziku. Uz obilje drugih informacija, glavni dio SFD-a čini Gastro Abeceda, odnosno 85 abecedno popisanih jela, pretežno tradicionalnih, kratak opis svakog jela i top 3 mjesta u Sarajevu gdje se to konkretno jela može probati. Sigurna sam da će SFD vrlo brzo biti nazaobilazan vodič za sve podjetioce našega grada ali i za naše sugrađane – rekla je Medina Dedajić, direktor i kreator Sarajevo Food Dictionary.

Na 50 atraktivnih mjesta u gradu odnosno u najboljim hotelima, hostelima, restoranima i kaficima uključujući i hotele na olimpijskim planinama Jahorina i Bjelašnica, te ugostiteljskim objetima na Trebeviću, svako može preuzeti svoj besplatni primjerak Sarajevo Food Dictionary. Kompletan spisak distributivnih mjesta nalazi se na www.sfd.ba.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.