NavMenu

Uskoro aplikacija koja će vam plaćati da se krećete

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 23.11.2015. 09:41
Komentari
Podeli

(Foto: ariadna de raadt/shutterstock.com)
Uskoro bi mogla da zaživi "Bitwalking" aplikacija, koja je ujedno i digitalna valuta, kojoj je cilj da podstakne korisnike na što više kretanja – tako da im se plaća za napravljene korake.

Naime, korisnici aplikacije dobili bi 1 BW dolar (Bitwalking dolar) za svakih 10.000 koraka, a dobijeni novac korisnik bi mogao potrošiti u onlajn prodavnici ili ga zamijeni za gotovinu.

Kompanija je do sada provjerila funkcionisanje ove aplikacije u Malaviju, gdje se korisnicima pomagalo u učenju kako upravljati, mijenjati i trošiti ovu digitalnu valutu zarađenu sopstvenim koracima.

Međutim, taj novac se mora nekako prikupiti, pa su osnivači projekta, Nissan Bahar i Franky Imbesi, dobili 10 mil USD za inicijalno finansiranje ove ideje. Ulagači su uglavnom japanski investitori koji pomažu u pokretanju ove valute i u stvaranju banke koja provjerava korake i transakcije, ali kompanija i dalje traži partnere koji su voljni da finansijski pomognu promovisanje kretanja.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.