NavMenu

Najveće evropsko startap takmičenje u oblasti energetike otvoreno za kompanije iz BiH - Rok za prijave 11. septembar

Izvor: eKapija Srijeda, 28.06.2017. 15:01
Komentari
Podeli
Smanjenje troškova grijanja zgrada upotrebom solarne energije, toplotne pumpe i patentiranog izmjenjivača toplote ili projekat koji omogućava uštedu energije hlađenjem uređaja, samo su neki od pobjedničkih projekata prošlogodišnjeg izdanja PowerUp! by InnoEnergy.

Novi poziv za projekte dio je treće edicije najvećeg takmičenja za startapove koji rade u sektoru održive energije u 23 zemlje centralne i istočne Evrope, Baltičkim zemljama i dijelu Mediterana. Kako su saopštili organizatori, prijave za učešće traju od 19. juna do 11. septembra 2017. godine, a zainteresovani svoje ideje mogu prijaviti na sajtu powerup.innoenergy.com.

Pobjednici će dobiti novčane nagrade, kao i pristup prestižnom akceleratoru Highway by InnoEnergy. Mladim preduzetnicima nude se nova znanja i značajna podrška u oblasti razvijanja i zaštite proizvoda, ulaska na tržište, tim bildinga ili pristupa početnom finansiranju. Takođe, mogu biti u stalnom kontaktu sa do 150 najvećih partnera koji rade u oblasti energije, olakšavajući im ulazak na svjetsko tržište, navedeno je.

- PowerUp! takmičenje je platforma za predstavljanje ideja koje bi inače mogle da prođu neopaženo i predstavlja snažnu podršku u razvijanju inovacija u sektoru održive energije u centralnoj i istočnoj Evropi. Pobjedničke tehnologije i ostale ideje koje na ovaj način postaju ostvarive pomoći će Evropi u borbi za zaštitu životne sredine, a poslije komercijalizacije mogu imati i globalni uticaj uz pomoć InnoEnergy-ja - navodi Jakub Miler, direktor InnoEnergy Poland Plus, organizatora takmičenja.


Kako se dodaje u saopštenju, prije velikog finala u Budimpešti i 15 regionalnih finala organizovaće se intenzivne radionice. Timovi će imati priliku da razrađuju detalje projekata i predstave ih ekspertima i investitorima.

InnoEnergy je pozivao startapove i preduzetnike iz 23 zemlje centralne i istočne Evrope da učestvuju u trećem PowerUp! 2017 takmičenju - Bugarska, Albanija, Hrvatska, Jermenija, Bosna i Hercegovina, Češka Republika, Estonija, Makedonija, Grčka, Gruzija, Mađarska, Moldavija, Crna Gora, Letonija, Srbija, Litvanija, Turska, Ukrajina, Poljska, Kipar, Slovačka, Slovenija i Rumunija. Da biste učestvovali u takmičenju potrebno je da prijavite projekat koji se bavi održivom energijom, oformite tim, napravite prototip i popunite formular na sajtu takmičenja.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.