NavMenu

Grad Banjaluka planira besplatno dati poslovne prostore za startap firme

Izvor: eKapija Srijeda, 05.04.2017. 08:34
Komentari
Podeli
Banjaluka (Foto: joyfull/shutterstock.com)Banjaluka
Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić razgovarao je u utorak (4. april 2017.) u Gradskoj upravi sa novoimenovanom ambasadorkom Kraljevine Norveške u BiH Guri Rusten.

Gradonačelnik Radojičić je obavijestio ambasadorku da će gradske vlasti u narednom periodu, sa ciljem jačanja projekata samozapošljavanja, inicirati besplatnu dodjelu slobodnih poslovnih prostora u vlasništvu Grada za startap firme, prvenstveno iz IT sektora, saopšteno je na sajtu Grada Banjaluke.

Gradonačelnik je naglasio da će ovaj projekt biti pokrenut nakon što gradske vlasti okončaju već započeti posao na izradi registru poslovnih prostora u vlasništvu Grada.

On se, tim povodom, zahvalio ambasadorki na ranije pruženoj finansijskoj podršci za uspostavljanje Inovacionog centra u Banjaluci.


Gradonačelnik je pozvao Kraljevinu Norvešku da se aktivno uključi u planirane projekte ovog tipa, navodeći da je, uporedo s tim, jedan od ključnih prioriteta gradske vlasti i reindustrijalizacija Banjaluke.

Radojičić je naglasio da će Grad, sa tim ciljem, pored postojeće Poslovne zone Ramići, raditi na uspostavljanju još nekoliko industrijskih zona, pružajući, u isto vrijeme, razne pogodnosti za investitore.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.