NavMenu

Poznati stručnjaci startap scene iz Hrvatske i Slovenije u posjeti Mostaru

Izvor: eKapija Utorak, 21.03.2017. 11:39
Komentari
Podeli
(Foto: Rawpixel.com/shutterstock.com)
Luka Sučić, koji trenutno vodi kompaniju Nest01 u Hrvatskoj, zajedno sa Alešom Špetićem iz slovenačkih kompanija CubeSensors i Klevio gostuju u Mostaru do 25. marta u okviru Švicarskog poduzetničkog programa.

Luka u Bosnu i Hercegovinu u dolazi sa ciljem da inspiriše i uputi naše startap organizacije da razviju vlastiti biznis, dok će Aleš svoje iskustvo u domenu razvoja proizvoda u domenu hardware i razvoja labotorija specifičnih za ovaj tip proizvoda. Oba stručnjaka će svoje znanje i iskustvo podijeliti organizaciji Spark Business Park iz Mostara u sklopu bootcampa za 4. generacija startapova.

Luka Sučić ima nevjerovatno poduzetničko iskustvo dugi niz godina, počev od 2010. kada je kao suosnivač kompanije 1337 Bit, razvio mobilnu aplikaciju koja je omogućavala lakše snalaženje na cestama i sa kojom su pobijedili na natjecanju Hrvatskog Telekoma 2010. godine. Kasnije je u Hrvatskom Telekomu je radio kao Innovation Specialist na projektima koji su se tiču web i mobilnog video streaming servisa. Luka posjeduje i internacionalno iskustvo što se tiče rada u HUB-ovima jer je neko vrijeme bio investment manager unutar Hub:raum u Krakovu u Poljskoj.

Aleš je iskusni menadžer i osnivač mnogih kompanija kao što je CubeSensors i Klevio,a i imao je prilku da vodi Zemanta, jedan od najuspješnijih startapova u Sloveniji. Njegova najranija iskustva bila su vezana za kreiranje prve online prodajne platforme u Evropi i za SQL programiranje na koju je temu objavio knjigu na O'Reilly media. Svoje iskustvo i znanje stečeno sa California State University, dijeli kao konsultant u vlastitoj konsultantskoj kući kako bi pomogao i poboljšao prodaju vodećim slovenačkom kompanijama.


Poduzetnički projekt podržan u sklopu Švicarskog sekretarijata za ekonomske poslove (Swiss Entrepreunership Pogram) je dio globalnog programa koji se osim u Bosni i Hercegovini, sprovodi u Makedoniji, Albaniji, Srbiji, Peruu i Vijetnamu i koji će do 2019. godine podržavati, razvijti i jačati organizacije unutar preduzetničkog ekosistema, startapove i brzorastuće male biznise.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.