NavMenu

Beč dobija jedan od najvećih startap centara jugoistočne Evrope

Izvor: eKapija Utorak, 21.02.2017. 14:06
Komentari
Podeli
(Foto: everything possible/shutterstock.com)
Jedan od najvećih startap centara u jugoistočnoj Evropi biće smješten u srcu Beča, u poslovno-hotelskom kompleksu Design Tower. Kompanija weXelerate okupiće na jednom mjestu velika preduzeća, investitore, zajedničke poduhvate, startap preduzeća, poslovne inkubatore i partnere u oblasti prodaje i usluga, kako bi sarađivali na razvoju novih digitalnih poslovnih modela.

Preduzetnici i njihovi partneri fokusiraće se na tri inovativne oblasti, internet stvari, tehnologije u oblasti finansijskih sistema i medije.

Centar će raditi neprekidno 365 dana u godini, a cjelokupno prizemlje biće javno dostupan zajednički prostor za rad. Na prvom spratu će biti smješten besplatan 100-dnevni Akcelerator program za mlade preduzetnike od koga će profitirati uspješni kandidati. Poslovni prostor na drugom spratu rezervisan je za etablirana startap preduzeća, dok će se investitori, partneri, velika preduzeća, savjetnici i institucije podrške naći na trećem spratu. U okviru projekta organizovaće se i mnogobrojni događaji, diskusije i međunarodna gostovanja.

- Naš svijet se mijenja sve brže. Zajedno možemo da ubrzamo tempo inovativnog razvoja i dostignemo vrhunac produktivne aktivnosti u Austriji. Sada imamo šansu da stvorimo novi zaštitni znak na polju inovacija za cijelu jugoistočnu Evropu. Računamo da ćemo godišnje dobijati 10.000 prijava od startap preduzeća iz čitavog svijeta koji žele da sarađuju sa našim partnerima - izjavio je Hasen Kirmači, generalni direktor weXelerate.

Prva zvanična prezentacija weXelerate najavljena je za 9. mart 2017. godine u zgradi DesignTower u Beču.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

08.05.2024.  |  Građevina

Logistički centar Lidla u Lepenici koštaće 100 mil EUR?

Predstavnici kompanije Lidl će 23. maja svečano postaviti kamen temeljac za izgradnju prvog logističko-distributivnog centra njemačkog giganta u BiH. Riječ je o centru čija je gradnja praktično već počela na lokaciji Lepenica, između Sarajeva i Kiseljaka, o čemu je BiznisInfo.ba ranije pisao. Ono što je zanimljivo i što je nova informacija, jeste da će gradnja samo ovog objekta koštati čak 100 mil EUR. Riječ je o ključnom

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.