NavMenu

U Srbiji osnovan prvi privatni investicioni fond vrijedan milion evra - Šansa i za startape iz regiona

Izvor: eKapija Nedjelja, 22.01.2017. 12:15
Komentari
Podeli
(Foto: isak55/shutterstock.com)
Centar za razvoj tehnološkog preduzetništva ICT Hub iz Beograda osnovao je fond ICT Hub Venture, koji će u naredne dvije godine investirati milion evra u 20 do 30 domaćih i regionalnih startap kompanija, prenosi Tanjug.

Direktor ICT Venture Hub fonda Kosta Andrić ističe da će njegov fond u naredne dvije godine investirati milion evra u 20 do 30 domaćih i regionalnih startap kompanija i da će nivo investicija biti do 30.000EUR po startapu, u zamjenu za udio u kompaniji.

- Važno je da nisu u pitanju samo finansije, spremni smo da otvorimo sve naše kontakte, cijelu zajednicu ljudi koje okupljamo da pomognemo kompanijama koje su u prilično ranoj fazi razvoja, da što brže rastu i to rade na pravilan, efikasan način. Nadamo se da ćemo na taj način doprinjeti tom nedostatku kapitala na našem tržištu u toj ranoj fazi - rekao je Andrić.

Inače, ICT Hub okuplja ljude koji pokušavaju da stvore svoje kompanije zasnovane na tehnologiji, radi sa timovima mladih stručnih ljudi, koji su na samom početku i koji kroz program pokušavaju da dokažu da postoji problem koji mogu da riješe putem tehnologije, ili imaju inovacije koje žele da donesu na tržište.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.